Vilka är de olika Förhandlingstaktik?

Det är kanske så många förhandlingar taktik som det finns människor som förhandlar situationer. Några centrala förhandlingar taktik ingår att sätta mål, fast vid en brytpunkt, och hålla slutmålet i åtanke. Olika situationer kräver olika taktik så en bred förståelse för de olika metoderna kan vara nyckeln till garnering en lyckad förhandling. Det brukar vara viktigt för förhandlarna att komma över sin rädsla eller ovilja att förhandla redan från början. De befinner sig i förhandlingar om en kort tid, och då kommer promenad förhoppningsvis med viss fördel. Det värsta en förhandlare kunde här är, "Nej" utan att göra det personligt. En bra förhandlare vanligtvis gör sina läxor i förväg. De kommer att besluta vad de vill få ut av affären och vad de skulle vara villiga att avstå. Bli bekväm med Förhandlingstaktik som bäst passar dem kan vara nyckeln till ett framgångsrikt resultat. Till exempel, om de förhandlar om priset på en produkt, shopping runt i förväg och få en detaljerad lista eller utskrift kan hjälpa till med förhandlingarna.

De flesta förhandlarna sätter sina brytpunkt innan du går in i förhandlingar. En brytpunkt är den minst acceptabla resultat de är villiga att gå med i ett värsta tänkbara scenario. Därifrån, beslutar de ofta om var de kommer att påbörja förhandlingar och hur de kommer att lägga fram sina förslag i ökande och minskande belopp. En bra förhandlare normalfallet planen och smärtfri eftergifter de kan ringa om de behöver. Som köpare, till exempel, beslutar de där få saker de skulle kunna anpassa sig på, såsom stil, färg, leveransdatum, etc. En annan taktik är att komma fram till förhandlingar med en check eller kontanter i hand, i hopp om att de materiella kapital kommer att sporra den andra parten i snabb överenskommelse innan de har haft tid att tänka igenom det. att vara redo att promenad från förhandlingarna oftast är ett annat tecken på en god förhandlare. Om de är ärliga mot sig själva när de når sin brytpunkt, kan de känna sig besviken om saker inte fungerar, men de bör ha någon egentlig beklagar. Mest bra förhandlare lämnar vanligtvis sina känslor ur processen.

Under förhandlingarna, det kan vara viktigt för förhandlaren att hålla sig till sina förinställda planera om inget drastiskt händer. Tar sin tid kan hjälpa, liksom. En välplacerad lång paus under förhandlingarna kan kasta motståndaren ur balans. Den obekväma tystnaden kan tvinga en unscripted erbjudande.

Andra nyckelfaktorer för god Förhandlingstaktik omfatta tala ordentligt, auktoritet, och något högre än vanligt, speciellt om att förhandlaren har ett normalt mjuk röst. Det kan vara viktigt att vara artig, i kroppsspråk och med ord. Förhandlarna vill oftast vara trevliga och professionella, men inte försöka öppna en personlig relation med motparten.

Mest god förhandlare brukar aldrig acceptera det första erbjudandet och göra aldrig bluff. De betalar inte fullt pris, och bara prata om det pris de har i huvudet. Slutligen, brukar de förhandlar inte med anledning av ett oplanerat möte eller telefonsamtal, men ett möte för en framtida tidpunkt för att ge tid för förberedelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.