Vilka är de olika Book genrer?

Boka genrer är en komplicerad fråga eftersom det inte är helt eniga om där vissa böcker passar in i vissa genrer. Inom varje genre, kan det finnas flera underleverantörer genrer. Dessutom kan vissa böcker passar i flera genrer på en gång-en bok science fiction med massor av action kan vara en sci fi bok, en thriller eller en åtgärd roman. Det är kanske bäst att börja med de två stora kategorierna av böcker, som är skönlitteratur och facklitteratur.

Inom non-fiction finns det många bok genrer. Vissa icke-fiction böcker är "How to" böcker som kan lära en person hur man kan laga mat, trädgård, eller reparera saker i hemmet. Några andra bok genrer som är vanliga i non-fiction kategori inkluderar reseskildringar, självbiografier, biografier och historia. Det finns också böcker om självhjälp och många typer som kan anses referensmaterial, som uppslagsverk. Böcker av personliga essäer, som får eller inte får vara självbiografisk, kan passa in i icke-fiction-genren också.

faktabok genrer är många och några böcker falla i subgenres. Main fiction handlar bland annat om romanser, westerns, deckare, science fiction, fantasy, thrillers, skräck och historiska romaner. Det kan vara lätt att förstå varför böcker kan delas in i olika kategorier samtidigt. Borta med vinden är historiska romaner förvisso, men det är också en romans som innehåller potenta actionscener. Men kommer upp med en grundläggande definition av varje genre, enligt följande, kan vara till hjälp för att avgöra om en bok är mest sannolikt att passa:
 • Romances tenderar att vara berättelser som huvudsakligen fokuserar på kärlek och relationer, och det kan ta ett ämne en enda kärleksförhållande, eller en person som söker kärlek.
 • Westerns kan vara en gren av historiska romaner men får lösare hantera livet i det vilda amerikanska väst, som det var fast.
 • Mysteries har ofta tecken att utreda brott eller olika pussel.
 • Science fiction tenderar att använda några vetenskapliga data som grund för berättelser, och kan fokusera på saker som apokalyps scenarier för framtida världar, eller rymdfärder, bara nämna några.
 • Fantasy kan hantera olika "overkliga" eller magiska saker, eller saker som inte är möjligt i den verkliga världen, och kan innehålla alternativa världar och /eller mytiska och består varelser eller människorna.
 • Thrillers ibland kallas spion thrillers och kan ha teman där spioner är involverade i att undersöka olika händelser, ofta på global skala.
 • Horror kan lita på element som det övernaturliga, apokalyptiska händelser, eller i vissa fall extremt grafiska fall av mord eller stympning som orsakats av människan eller andra källor.
 • Historical fiction uppfinner tecken eller handlingar under en viss tid och kan säga historien om den tidsperioden genom fiktiva och icke-fiktiva men fiktiv tecken. En variant av detta är den period som romanen, skriven under eller efter en viss tidsperiod och särskilt betona hur det var att leva i den tiden, med kanske fiktiva karaktärer som exempel.

Boken genrer ovan gäller inte enbart för länge fiktiva romaner. Romanen är bara en sak som kan vara bundna och läsa. Dikter, pjäser, novellsamlingar och även böcker av blandteknik gillar serietidningar och grafiska romaner tillhöra sin egen genre, utan också kan ta om de stora frågorna i olika kategorier fiktion.

En del människor kan längta efter förenkling av genrer, författare och lärare som Aristoteles klassificerade dem i äldre tider. Han beskrev två grundläggande typer av låtar: komedi eller tragedi. Andra spännande att de olika sätt på vilka människor kan vara uppfinningsrika genom boken genrer. Spridningen av olika kategorier bok innebär att det finns alltid något att läsa som sannolikt kommer att vädja till någon.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.