Vilka är The Lost pjäser av Shakespeare?

William Shakespeare, den berömda engelska dramatiker, skrev 36 låtar som har överlevt till nutid. Många experter anser Shakespeares verk att vara bäst i hela teatern, och framföranden av hans pjäser är kända klammer av levande teater samhället. Ändå experter anser Canon Shakespeare är ofullständigt, med minst två texter som inte överlevt tidigare Shakespeares tid. Svagare spelar, som de kallas, är föremål för stort intresse för teater samhället och historiker lika.

Love's Labour's Won är mer citeras ofta av förlorade spelar, som text redovisning av tiden antyder att den fanns. I en 1598 bok av engelsk författare Francis Meres, förteckningar han flera av de låtar inklusive Love's Labour's Won . Experter trodde många år att titeln var ett alternativt namn för tuktas en argbigga , hade som lämnade ut Meres "lista. 1953 upptäcktes ett register över en 1603 samling av Shakespeares verk som omfattar både tuktas en argbigga och Love's Labour's Won .

Intrigen i den första av de förlorade spelar är rent spekulativa, men många kritiker anser att det är en uppföljare till Love's Labour's Lost . Symmetrin av titlarna är naturligtvis noteras. Experter nämner även texten i den första pjäs, som till synes slutar i mitten av berättelsen, som de hjältar finns en svår uppgift. Andra experter ännu inte övertygad, vilket tyder på att pjäsen är ett alternativt namn för ett annat arbete, kanske All's Well that Ends Well eller Mycket väsen för ingenting .

historia Cardenio , det andra av de förlorade spelar, har en komplicerad historia. Man tror att tas från Miguel Cervantes Don Quijote , där Cardenio är en viktig karaktär. Pjäsen är känd för att ha utförts år 1613 av en London teater truppen kallas The King's Men. År 1653, en bokhandlare vid namn Henry Moseley tillskrivs spelet till Shakespeare och andra författare, John Fletcher. Moseley anses av experter vara otillförlitliga, men eftersom han ofta tillskrivs spelar till Shakespeare som inte var hans.

År 1727, en engelsk författare, Lewis Theobald ut en redigerad text som han påstod sig ha tagit från tre manuskript av en okänd pjäs av Shakespeare. Omdöpt Double Lögnens , är pjäsen anses av vissa experter att Cardenio , eftersom den innehåller avsnittet av tecknet. Experterna är delade om detta ämne, och sanningen om Cardenio kan förloras till historien.

The Two Noble Kinsman Shakespeares apokryfer är en uppsättning av 11 spelar tros vara skriven av Shakespeare, men accepteras inte i den typiska kanon. Dessa spelar inte anses förlorad spelar, som text existerar. Istället handlar den förvirring som författare till pjäser, eftersom ingen tydlig rekord stater som skrivit dem. Många av Shakespeares apokryfer tros vara samarbeten mellan Shakespeare och andra författare.

Den försvunna av Shakespeares dramer är en romantisk ämne bland forskarna hopp om att hitta sällsynta och ovärderliga manuskript. Upptäckten av texterna skulle ytterligare komplettera historiens bild av Shakespeare, ett ökänt skugglik siffra. Många experter tror att manuskript Cardenio och Love's Labour's Won kommer aldrig att finnas, men att inte stoppa den vetenskapliga debatten eller intresse för det förlorade kittlande spelar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.