Vilka är Hjärtmusslor of Your Heart?

En inspirerande berättelse eller nostalgiska filmen sägs ofta att "värma hjärtmusslor i ditt hjärta", men exakt var är hjärtmusslor i ditt hjärta ligger? Inte överraskande, kommer svaret inte vara ett prov fråga om någon medicinsk skola examen. Den hjärtmusslor i ditt hjärta är mer metaforisk än fysiskt, även om uttrycket kan spåras tillbaka till 15: e talet medicinsk övertygelse. Tyvärr blir det etymologiskt vägen en smula grumligt efter det.

Enligt en populär teori, frasen "hjärtmusslor i ditt hjärta" härstammar från det latinska beskrivning av hjärtats kamrar, cochleae CORDIS . Man tror att ordet "hjärtmusslor" är en korrupt version av cochleae , troligen in i populära folkspråk som en form av slang. Den rådande läkarutlåtande om den dagen och tiden var att ventriklar människans hjärta liknade koncentriska skal av små blötdjur eller sniglar, även känd som cochleae eller hjärtmusslor. Denna teori om ursprunget till "hjärtmusslor i ditt hjärta" tar upp sambandet mellan den fysiska och känslomässiga roll i hjärtat, men tanken analogi tycks vara mer exakt med strukturen i det mänskliga örat. Latin hörselsnäckan är fortfarande används för att beskriva örat, inte Cardium , eller hjärta. En annan teori om "hjärtmusslor i ditt hjärta" sätter snigeln innan vagnen, så att säga. Under medeltiden fanns det ett överflöd av små blötdjur och sniglar vars skal var vagt hjärtformade-. I den gamla irländska folkvisor "Molly Malone", en hänvisning till dessa ätbart blötdjur som "hjärtmusslor och blåmusslor. " Det är möjligt att formen på dessa hjärtmussla tankar inspirerade en jämförelse med kamrar människohjärtat. Denna teori låter rimlig, men den latinska roten för mollusker och den latinska roten för hjärtat inte liknar varandra. Om frasen "hjärtmusslor i ditt hjärta" kom från en jämförelse med blötdjur skal, så det kan ha varit en form av slang hela tiden.

Möjlighet till ursprunget "värma hjärtmusslor i ditt hjärta" kan vara en alternativ definition av "hjärtmusslor. " Vissa säger kamrarna i en ugn kallades hjärtmusslor , trots att användningen har uppenbarligen fallit ur allmänt bruk. Enligt denna teori, den hjärtmusslor i ditt hjärta är analoga till kylrum om en ugn, som måste värmas till en viss temperatur för att fungera optimalt. Det kan hävdas att en nostalgisk film eller andra livsbejakande upplevelse värmer hjärtmusslor i ditt hjärta på samma sätt som en eld värmer upp "hjärtmusslor" för en ugn.

Det finns även en teori om att det franska ordet för skal, Coquille , är så nära i uttal och mening att "hjärtmusslor" att en jämförelse med skalliknande kammare i det mänskliga hjärtat var oundviklig . Användning av främmande ord i avslappnad konversation är en urgammal praxis på alla språk, och det är möjligt att frasen "hjärtmusslor i ditt hjärta" kan ha utvecklats från mer drabbade " Pilgrimsmusslor i ditt hjärta. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.