Vilka är Dog Days of Summer?

Hunden sommardagarna tycks ett naturligt uttryck. I varmt väder hundar byxan och ligga så platt på marken för att slippa värmen. Ändå uttrycket inte kommer med beteendet hos hundar under sommaren. Det når längre tillbaka i tiden till några astronomiska felaktigt intryck av grekerna och romarna. vid varm väderlek, i synnerhet under perioden från mitten av juli till och med augusti, stiger stjärnan Sirius, del av stjärnbilden Stora hunden, och ställer med solen. Man trodde från antiken detta sammankopplade stiger och inställning produceras extra värme till jorden. Denna förklaring har använts för att redovisa den varma och kvav värme som produceras under sommarmånaderna.

Naturligtvis vet vi nu att även Sirius producerar en liten mängd ljus energi i vår riktning, det är inte ansvarig för hunden sommardagarna. Hunden sommardagarna faktiskt orsakas av lutningen på jorden i förhållande till solen. I den norra hemisfären, kan detta lätt lutning jorden för att få mer direkt solljus med början den 21 juni. På södra halvklotet, skulle hunden sommardagarna i själva verket inträffa under vintermånaderna, när länder som Australien lutar lite mer mot solen och ta emot en större mängd solljus. Ett annat felaktigt intryck om hunden sommardagarna är att de uppstår när solen är närmast jorden. Detta är faktiskt inte sant, men det stämmer att jordens avstånd från solen varierar något under sin omloppsbana. Tilt, i stället för avstånd, bestämmer storleken på direkt solljus får vi, och under det norra halvklotet hund sommardagarna i juli, vi är faktiskt längst bort från solen. De dagar beskrivs som hunden sommardagar ofta ges ett visst datum, även om det har varit olika åsikter om den faktiska datum. Vissa beskriver datum mellan 3 juli och 11 augusti, och flera andra pekar 6 juli till 17 augusti. De flesta är överens om att hunden dagarna senaste 40 dagarna.

Uttrycket plockade upp en ny innebörd i den 19: e århundradet. Man trodde att hundar skulle oftast kontrakt rabies under denna tidsperiod. En scen i To Kill a Mockingbird visar denna tro fortsatte långt in på 20th Century, när en galen hund blir skjuten av Atticus Finch. Alla märker att det inte är den tid på året för rabies att inträffa eftersom inspelningen sker i god tid före sommaren.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.