Vem är Ghost of Christmas Past?

The Ghost of Christmas Past är en av de spektrala besökare som hjälper Ebenezer Scrooge på vägen till frälsning i Charles Dickens 'classic tale A Christmas Carol . Kallas även anda och spöke, detta spöklika besökaren inte är särskilt skrämmande, förutom att den har möjlighet att framkalla känslomässiga smärta och kontroll genom att specificera hur Scrooge har firat jul de senaste åren. I denna roll är det Ghost of Christmas Past ganska effektivt och lyckas få Scrooge i kontakt med hans tidigare känslor för julen, som inte enbart negativt.

Dickens ger Ghost of Christmas Past en ovanlig beskrivning. Siffran är könsneutral och tycks vackla mellan unga och gamla ansikten, men är den ungefärliga storleken av ett barn. Sin ständiga förändring i utseende, anspelar på det sätt som tidigare är fylld med många minnen som kan blanda ihop ibland. Vissa forskare Dickens arbete tror att Ghost of Christmas Past in beskrivning liknar Christkind, ett alternativ till St Nicholas som lades fram av Marin Luther i det 16th århundradet. Den förändrade beskrivning av Ghost of Christmas Past har lett till att många som dramatisera A Christmas Carol för att göra intressanta val om vem som kommer att spela denna anda. I många filmer och spela versioner, den anda spelas av en kvinna. Detta är inte nödvändigtvis felaktig eftersom Dickens beskriver spöket som utan kön. Dessutom modern representationer av Christkind tenderar att skildra denna siffra som de kvinnliga.

Även resande med Ghost of Christmas Past, Scrooge är medveten om att den anda representerar hans förflutna, och han visar scener hans barndom och framåt . Hit hör flera av hans barndom jularna i en skolsal, upplösningen av hans kärleksförhållande därför att han älskade pengar för mycket, och en speciell jul firande på lagret av hans tidigare arbetsgivare Fezziwig. Av scenerna i denna första visitation, de flesta människor tycker Fezziwig boll otroligt minnesvärd. Genom honom, gör Dickens den grad att det är möjligt att vara en arbetsgivare som är intresserade av omsorger anställda, och att det tar bara lite för att visa vänlighet och omtanke.

Minnet av Fezziwig's Ball som uppmärksammats av Ghost of Christmas Past är en viktig del av åtgärden av historien. Det placerar Scrooges kontorist, Bob Cratchitt, i en helt annan dager. För första gången Scrooge minns hans stackars anställd är lycklig eller olycklig av sin arbetsgivare agerande, och Scrooge har egentligen aldrig handlat innan på ett sätt som är ansvarig inför honom.

Scrooge besök med Spirit of Christmas Past slutar med Joakim tittar på familj och barn till den kvinna han en gång älskade. Efter att ha öppnat sitt hjärta, bryter Anden nästan det genom att visa honom hur hans val skulle ha gjort honom lycklig istället för eländigt. Effekten är nästan mer än Scrooge kan bära, och Scrooge brottas med spöket, mosa sin mössa på huvudet som släcker sina ljus och källan till dess minnen. Trots denna smärtsamma mellanspel i slutet, är Scrooge mycket villiga att gå vidare med sina visioner nästa natt med spöket i julklapp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.