Vart tog Term "OK" ifrån?

Det finns många tvivelaktiga förklaringar till ursprunget av begreppet OK. Några datum termen OK, som i huvudsak ett avtal eller ett samtycke, tillbaka till den indianska termen "Okeh" som betyder ett avtal. Andra säger uttrycket kom från African American slavar. Vissa ansluta "OK" för att den grekiska olla Kalla vilket betyder "allt gott. "

Egentligen dessa förklaringar är bestickande. Vi har precis skriftlig information om ursprung OK. Den härstammar från 1840 presidentvalet i Martin Van Buren. OK klubb stödde honom. OK var en förkortning av Gamla Kinderhook. Kinderhook, New York, där många av OK klubbmedlemmar kom från, alltså arbetet har en dubbel innebörd.

OK blev snart händig som ett enkelt sätt att ange avtal. Det bör dock noteras att OK klubben misslyckats med att få Martin Van Buren omvaldes. Termen sprang i kungörelse eftersom många tidningar som inte stöder Van Buren började definiera OK i negativt sätt. De använde OK betyda Orfully Konfused, eller ofta Kontradicts, till exempel. Fortsatt användning av begreppet migrerade till slut till inte bara den amerikanska språket, men används runt om i världen.

Frekvent användning av ett ord, särskilt i medierna tenderar att popularisera det. Således är vi skyldiga OK för att den republikanska media i mitten av 19th century. Förkortningar innan Van Buren val var mycket populära, mycket som idag. GT användes för "gått till Texas," i stora delar av de tryckta medierna, och NG innebar "no go". Det är svårt att veta varför OK fastnat och andra inte.

Idag använder vi ofta förkortningar på e-post och SMS, och några flyttar till gemensamma språk. Exempel TTFN, eller "ta ta till nu," är en frekvent signoff, som först användes på 1950-talet Disneyfilmen Nalle Puh med Tigger. Folk kan helt enkelt säga TTFN stället för att tala hela frasen.

I en värld där korthet är ofta viktigt, OK håller upp väl. Även tekniskt OK måste skrivas som "Okej," OK ofta stavningen av val. Det är en bra text sikt samt en gemensam talar sikt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.