Varför är en pirat flagga kallad "Jolly Roger"?

Många associerar en svart flagga Med en dödskalle design med pirater, och många använder termen "Jolly Roger" för att hänvisa till en sådan flagga. Med tanke på att The Pirate flaggan är inte så väldigt glad och det tycks inte innebära någon som heter Roger, många undrar vad ursprunget till namnet är. Som ofta är fallet med populära folk termer är innebörden av Jolly Roger något oklar och osäker, även om flera hypoteser om namnet har framförts.

Pirates har trafikerar öppet hav i århundraden, typiskt försöker fånga fartyg med besättning och last intakt. Många tidiga pirater sprang faktiskt ganska demokratisk fartyg, uppmuntra besättningen på erövrade fartyg att gå samman och bara fängsla dem som gjorde motstånd till nästa anlöpshamn. Pirater används flaggorna för att meddela sina avsikter att andra fartyg, oftast under falska färger tills de kom tillräckligt nära för att fånga ett fartyg. Jolly Roger flögs att uppmuntra ett fartyg att kapitulera.

Pirates typiskt flög svarta flaggor, med en röd flagga som anger att piraterna skulle ge någon pardon till motståndskämpar. Användningen av ben på Pirate flaggor går tillbaka till åtminstone 1600-talet, och möjligen tidigare. Många kulturer förknippar stark symbolik med ben som är tänkt att påminna människor om deras egen dödlighet och brister. Många variationerna på dödskalle mönster användes av pirater, och 1720, enligt flera konton till pirat flaggor som "Jolly Rogers. " En teori bakom namnet är att det kan vara en förvrängning av Franska jolie rouge , för "ganska rött," i en hänvisning till den röda flaggor som flögs av några pirater. Däremot ser historiker inte mycket belägg för användning av jolie rouge i förhållande till en pirat flagga. Vissa teoretiker har också föreslagit att det kan vara en Anglicization av "Ali Raja," en ökänd Tamil pirat som terroriserade haven och förmodligen flög en svart flagga också. Båda dessa folk etymologier härleda betydelsen av "Jolly Roger" baklänges, försöker komma fram med gamla villkor som skulle ha förvandlats till en modern fras.

Även båda dessa förklaringar är färgstarka, de verkliga ursprung är troligen mer vardagligt. I England, "Roger är nära besläktat med" oseriösa ", och många hänvisar till djävulen som Old Roger, eller säga att de är" rogering "någon när de gör problem för dem. Eftersom pirater är förknippade med skälmsk beteende, namngivning flagg Jolly Roger skulle ha varit meningsfullt, eftersom skojare tycks vara särskilt glad när de gör ont, som pirater ofta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.