Varför är en Raven Som ett skrivbord?

Svaret på denna berömda gåta är, naturligtvis, att ingen är gjord av ost.

Egentligen är denna gåta utformats för att vara orimligt, och enligt dess författare, Lewis Carroll, han aldrig avsedda att det skall finnas något riktigt svar på frågan: "Varför är en korp som ett skrivbord?" Hela punkten på gåtan är att den inte har några svar, även om flera personer har kommit med kreativa tolkningar av gåtan. är här frågan ställs på Alice's Adventures in Wonderland , i en scen med Alice, The Mad Hatter och Sovmöss på den berömda Tea Party. Alice är informerad om att gåtorna är som byts, och Mad Hatter frågar "varför är en korp som ett skrivbord?" Gästerna försöker pussel gåtan ut, och flera sidor senare, erkänner Hatter "Jag har inte den blekaste aning . "är scenen tänkt att illustrera den upp och nedvänd värld dit Alice har fallit med hela boken visar hur förvirrande vuxenvärlden tycks barn. När Alice frågar om varför de slösar bort sin tid med gåtor som inte har några svar, hon frågar egentligen en större fråga om vuxna. I en introduktion till en senare upplaga av boken, riktar Lewis Carroll frågan, säger "Eftersom det kan producera några toner, tho de är väldigt platt, och det är aldrig sätta i fel ände i front! "I det ursprungliga förordet," never "stavas" nevar, "som är" Raven "baklänges. Carrolls pun förlorades tyvärr med röd penna korrekturläsare, förvirrande frågan om gåtan ytterligare. Ett antal personer har kommit med kreativa svar på "varför är en korp som ett skrivbord. "Svaret" Poe skrev på både "är populärt, liksom" de båda står på pinnar "och" De kommer båda med Inky Quills. "En intelligens reagerade med" eftersom det finns en B både i och en N varken " ett svar som var tänkt att belysa det absurda i den ursprungliga frågan. (Att säga det högt kan göra den tydligare. )

Svaret på frågan är till stor del upp till dig. Många människor vill komma med absurdist svar på frågan, vrida märkliga gåtan tillbaka till sig själv. Erkänna att du inte vet är det klassiska svaret, och det svar som gavs i den ursprungliga texten. Dock bör du absolut inte låta tradition att diktera svaret, eftersom det skulle förstöra allt det roliga.

För övrigt är rätt format för gåtan "varför är en korp som ett skrivbord, "inte" hur är en korp som ett skrivbord, "i strid mot tryckfel du kan ha sett.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.