Vad ska jag ta med i ett personligt brev?

Skriva ett personligt brev är något helt annat än skriver ett företag eller yrkesmässiga brev. Det kan vara mindre formell stil, men ändå innehålla tankeväckande innehåll och reflektera en kännedom om personer som direkt berörs. Beroende på den person som man skriver, informellt stil och adress kan variera.

hälsningsfrasen i ett personligt brev kan se ut som ett affärsbrev. Man kan ange namn och adress på den person som man skriver innan du skriver "Kära moster Karin" eller "Hej Fred. "Denna regel är flexibla speciellt när man skriver ett personligt brev till nära släktingar eller goda vänner. För dem med vilka man har en kort bekantskap, anser den mer formella införandet av adressen innan hälsning. Den faktiska hälsning av personligt brev kan vara ganska informell också, beroende på publiken. En god vän kan behandlas som "Hey Pal!" Eller "Hej Annie!" Ju fler formella personliga brevet bör börja med den traditionella "följt Kära Farbror Rufus" med ett kommatecken. Man kan använda utropstecken i stället för kommatecken för en entusiastisk, informellt personligt brev.

Efter hälsningen, börjar en första stycket. Det är bra att bara strecksatsen i denna punkt. Det behöver inte att rada upp direkt under slutet av "Kära" som behövs i ett företag bokstäver. Håll punkterna fem till sju meningar långa.

Sista brevet kräver inte formellt "vänliga hälsningar" av affärsbrev. Ett personligt brev kan vara nära med "Tack", "varmt", "Love" eller "Stay cool!" Detta bör följas upp med en underskrift. Tidsfristen bör tas till vara, dock.

Debatt föreligger om huruvida det personliga brevet bör vara maskinskrivna eller handskrivna. Handskrivna är att föredra, och detta bör göras i blått eller svart bläck. Om ens stil eller kursiv är för rörigt, skriva är acceptabelt. I slutet hälsning, ner rymden ungefär tre till fyra gånger och skriva ett namn. Lämna tillräckligt utrymme för en signatur i svart eller blått bläck. Alla typer av PostScript (PS) bör också paraferas i bläck också. Eftersom de flesta som skriver nu gör det på en dator, finns det många typsnitt att välja mellan. Välj ett enkelt typsnitt, och överväga att använda ett större typsnitt för familjemedlemmar som kan ha små vision minskning av ålder eller andra medicinska tillstånd. Betrakta ett 14 punkter eller 16-punkters teckensnitt, istället för en 12-punkters teckensnitt. Liksom med skriftligt material vara säkra på att kontrollera personligt brev för stavfel eller grammatiska fel. Anställ vätska papper för att ändra ett misstag, eller använd stava och grammatikkontroll på datorn. Detta kommer att bidra till att undanröja uppenbara fel eller stavfel att försämra kvaliteten på en personliga brev.

Dessa förslag är ovan endast riktlinjer. Exempelvis kan två unga bästa vänner motsvarar i lila bläck. Men om en son eller dotter planerar att skriva en anteckning till en släkting, överväga att ha dem skriver i mörkare svart eller blått bläck. Bland nära vänner, går dock något som ger den kommer inte att såra någondera parten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.