Vad menas med "glimten i ögat" Mean?

När något beskrivs som "glimten i ögat," det betyder att det inte bör tas på allvar. Glimten i ögat humor är ofta sneda, subtila och ibland svåra att fånga, i kontrast till mer flagranta former av humor. I England i synnerhet, glimten i ögat skämt, skönlitteratur och filmer har upphöjts till en konstform, eftersom denna typ av torr wit är särskilt värderas i den brittiska kulturen. Detta begrepp tycks ha sin upprinnelse i 1800-talet, och det är en hänvisning till tanken att man trycker tungan mot kinden för att bibehålla en rak ansiktsuttryck, eller för att förhindra skratt som kan ge skämt bort. Trycka tungan mot sidan av din kind kan bidra till att undertrycka ett leende, och det är också svårt att prata med din tunga på din kind. Folk brukar inte bokstavligen sticka sin tunga i kinderna efter att ha sagt ett glimten i ögat skämt, även om de ibland uttryckligen ange "glimten i ögat. "

behärska konsten att berätta en vits med masken tar tid. Idén bakom tunga och kind humor är att joker vill att folk tar skämtet på allvar för en stund, tills någon inser att ludicrousness och pekar ut. I en blandad grupp människor som befinner sig på skämt kan bidra till att bevara dem, och medan glimten i ögat skämt är inte sagt med avsikt att lura, de är ibland misstolkas, vilket leder till förvirring innan frågan räta ut.

glimten i ögat humor kan vara ironisk eller skämtsam, eller den kan bestå av mer uppenbar parodi och komedi. Vissa filmskapare, till exempel om att göra glimten i ögat filmer Lampoon genrer de arbetar i. skräckfilmer, tonåring filmer, och filmer åtgärder är ofta väl lämpade för sådana parodier, som kan variera från det självklara till det subtila. Författarna kan också producera kolumner, dikter eller böcker som är avsedda att vara skämtsam, men vissa författare har ruggiga fjädrar som en följd av läsare missförstånd.

Den här typen av humor utmärker sig genom sin finess, snarare än dess flashiness. Några av de bästa glimten i ögat humor strejker bara människor minuter eller timmar efter skämt, och vissa människor blivit känd för sina ironiska sinnen för humor. Många människor som sysslar med denna typ av humor också göra narr av sig i processen, med lindrigt själv avvärjande humor som ibland syftar till att sprida irritation bland människor som har svårt att förstå subtil humor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.