Vad menas med "In The Doghouse" Mean?

Uttrycket "i Doghouse" är ett talesätt med sina rötter i det engelska språket. Närmare bestämt är detta formspråk av amerikanskt ursprung och refererar vanligtvis till för närvarande i onåd med någon av betydelse. Som med alla idiom, är tillämpningen av denna fras ett exempel på färgglada språk som trollar fram en stark och levande bild för att beskriva en situation.

Stilfigurer som "i Doghouse" sträva efter att skapa en visuell bild som uttrycker graden av känslor som finns i en given situation, men ändå lyckats behålla en liten mängd humor. I den amerikanska kulturen, har särskild betydelse, frasen grund av det faktum att hundar ibland förvisad från hemmet när de misbehave. Istället för att vara inne med sällskapsdjur ägare, skall hunden söka skydd i en hundkoja på bakgården, tills ägarna väljer att tillåta sällskapsdjur tillbaka till hemmen. Det är möjligt att vara i Doghouse i ett antal olika situationer. Vanligast är satsen gäller för en period av oenighet mellan romantisk partner. Ett exempel på att vara i Hundkoja med en romantisk partner skulle vara en make som upprepade gånger underlåter att komma hem till en rimlig tid varje kväll. Så småningom bestämmer den andra personen i förhållandet detta är inte längre en acceptabel omständighet och vidtar åtgärder för att uttrycka sitt missnöje. Detta kan inkludera att informera felande partner att han eller hon kommer att tillfälligt stängas av från att dela sovrum med denne någon. Som ett resultat, skall den felande parten söka skydd någon annanstans.

Anställda kan även ange ett tillstånd av att vara i Hundkoja med en handledare eller chef. Återigen, detta oftast sker för att den enskilde har underlåtit att uppfylla de förväntningar eller önskemål om andra parten i affärsrelationen. Även i onåd, kan arbetstagaren få någon form av disciplinära åtgärder, förlora möjligheten att en befordran eller höja, eller förlora privilegier tills förtroende för förvaltaren är återställd. Det finns ingen mänsklig relation som inte upplever detta fenomen. Olydiga barn faller i Hundkoja med frustrerade föräldrar. Kommunala tjänstemän får välja åtgärder som gör att medborgarna tappar förtroendet för hans eller hennes ledarskap, ett effektivt sätt att placera tjänsteman i Hundkoja med hans eller hennes valkrets. Även vänner ibland svika varandra, vilket leder till en tillfällig vistelse i hundkoja.

Lyckligtvis inte hänvisa detta idiom inte ett permanent tillstånd. I de flesta fall kan den felande parten göra någon typ av återlämnande och återigen i gunst denne någon.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.