Vad innebär det att vara "med förlust"?

idiom "med förlust" används för att innebära att någon inte vet hur man ska reagera på någonting. Det är mest klassisk ses i "vid en förlust för ord," som anger att en person inte kunde komma på någonting att säga. Du kan höra eller se detta Gemensamma engelska formspråk används inom en rad olika sätt, och en del människor anser att det är en kliché som bör undvikas eftersom den är så vanligt förekommande. i betydelsen "med förlust för ord, "detta idiom innebär oftast att någon inte kunde komma på en lämplig verbala svar på en kommentar eller händelse. T. ex. någon som är förvånad eller överraskad kan vara en förlust för ord, som kanske någon som är chockade av en händelse. Människor kan också använda detta idiom att meddela att de inte förstod någonting, som i "jag var på en förlust för ord efter hans sista kommentar. " som folk ibland använder "Jag var på en förlust för ord "i en något nedsättande sätt som tyder på att någon sagt något så idiotiskt och kränkande att de närvarande med förlust för ord. De kan också använda idiom att beskriva känslomässiga situationer där de inte riktigt säker på hur man beter sig. Många människor, till exempel befinner sig på en förlust när man närmar sig människor på en begravning eller minnesstund, eftersom de anser att fraser som "ledsen för förlusten" är uttjatat eller meningslöst eftersom de är så overused.

Mer allmänt kan man vara på en utebliven respons i allmänhet, inte bara ord. Efter en film slutar med ett häpnadsväckande sätt, till exempel, kan publiken vara med förlust i termer av hur man ska reagera. På samma sätt kan demonstranter vara en förlust efter en marsch, osäkra på vad vi ska göra nu när de har nått sin destination.

Denna term används också i en något olika sätt i den finansiella världen, för att diskutera en situation där någon tar en ekonomisk förlust. Klassiskt, används det i fraser som "Jag sålde mina tillgångar med förlust eftersom jag var orolig att marknaden skulle bli värre. " När någon köper eller säljer med förlust, betyder det att han eller hon tar en förlust i processen , så att folk oftast bara ge sig iväg på en strävan att de fruktar en ännu större förlust om de inte agerar snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.