Vad innebär det att vara "Down in the Mouth"?

När någon sägs vara "nere i munnen" betyder det att han eller hon verkar deprimerad eller nedstämd. Liknande villkor omfatta "på soptippar", "känsla av blues" eller "bummed ut. " Många kulturer har någon form av uttryck för att beskriva någon som är deprimerad, med årsskiftet fras som en förkortning för att beskriva någons sinnestillstånd.

engelsktalande har använt "den soptipparna" att hänvisa till en deprimerad stat sedan 1500-talet, och uttrycket "i munnen" uppstod kring mitten av 1600-talet. Det är en hänvisning till den vände ner hörnen av en bister, som de flesta förknippar frowns med upprörd eller olycka. När någon är nere i munnen betyder det ordagrant att hans eller hennes mun är sammansatt på ett downturned uttryck på grund av allmänt tillstånd av glumness som utesluter leende. Förutom att användas för att hänvisa till någon som är deprimerad, detta idiom används också för att beskriva någon som är sjuk. Många människor känner sig lite ledsen när de är sjuka, eftersom de inte arbetar med full kapacitet, och de kan känna sig frustrerad eller bara allmänt dålig. Dessutom är sjuka ofta lämnar människor massor av tid att tänka på frågor i deras liv, och detta kan skapa en känsla av depression också. Eftersom många människor inte vill se vänner olycklig, när någon tycks vara i munnen, hans eller hennes vänner kan försöka vidta åtgärder för att lindra situationen, allt från att förmedla en tvist för att kasta en fest. Ibland sådana ansträngningar slå tillbaka, eftersom folk inte förstår den bakomliggande orsaken till depression, eller någons temperament är helt enkelt inte lämpar sig för vad ingripande teknik används. Därför är det vanligt att man blir varnad om att någon är känslan i munnen innan besök, så att människor kan förbereda sig för en interaktion som inte får vara en njutning.

ibland, människor går helt enkelt igenom en fas av att vara i munnen där även de mest välmenande vänner inte kan hjälpa till med. Depression och sorg är naturliga stater under vissa perioder i människors liv, och ibland är det bättre att gå igenom dem än att försöka undertrycka dem. Många människor använder sådana perioder som en möjlighet till introspektion, och vissa väljer att bedriva terapi för att prata om frågor som kan vara bekymrar dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.