Vad betyder "man skörda vad man sår" Mean?

Du skördar vad man sår är ett enklare sätt att hänvisa till ett citat i den bibliska Nya Testamentet, i Paulus brev till galaterna. Det är ofta bara kallas Gal. Galatien låg i det som idag är Turkiet, och Paulus brev till de kristna samfunden som bodde där fortfarande betydande i kristet tänkande och teologi. De särskilda citerar på King James Version av Bibeln är "helst en människa sår, att han skall också skörda. "

Farming metaforer uppenbarligen fungerat mycket bra i samhällen mycket beroende av jordbruk, och tanken att "du skörda vad man sår, "är att människor kan räkna med att skörda frukten av sitt beteende, precis som bönder räknar med att skörda grödor de växt. Därför kommer människor som går genom livet "utsäde" "snällhet och godhet till andra, ofta belönas för sitt beteende, om inte på jorden än i det eviga livet, och de som sår bitterhet kan utsättas för bestraffning. Paul's före denna metafor med påståendet att "Gud är inte hånad," och det kan innebära att även om stora beteende och vänlighet inte sätta jordiska gåvor, kommer det att medföra vissa himmelska sådana, medan personen som skridskorna genom livet utan handlar i ett sätt som godkänts av Gud, är inte lura Skaparen.

Tanken beteende med konsekvenser eller konsekvenser är inte unik för kristendomen. Hela karma inom hinduismen är nära kopplat till begreppet "man skörda vad man sår. " Reincarnation ger människor en möjlighet att fortsätta att förbättra deras andliga liv, och några åtgärder i detta livet kan få konsekvenser i nästa. En relaterad citat förekommer i Kenneth Branagh filmen Dead Again där någon nämner att reinkarnation som den karmiska kredit planen. "Köp nu, betala för evigt. " från en andlig sammanhang, på att man skördar vad man sår är ganska förståeligt. När människor tror på ett liv efter detta eller många liv, kommer det vara ganska lätt att förstå att handlingar får konsekvenser, vare sig nu eller i nedan. Men det finns vissa människor som verkar så split, oärlighet eller andra föga avundsvärda saker och aldrig betala för det, och när dessa människor saknar ett begrepp i livet efter detta och inte drabbas av omedelbara konsekvenser för fattiga beteende, kan de inte fullt ut accepterar Paul's metafor. Många undrar hur det kommer sig att vissa människor kommer undan med oroväckande eller oetiskt beteende utan att betala för det. Den religiösa Svaret är att allt betalas så småningom, men utan denna tro, finns några verkar ibland diskrepans mellan sådd och skörd. En del tyder på att i slutändan betalar någon ett pris för dåligt uppförande och gynnas av det goda, men den enskilde är inte alltid betalningsmottagaren eller mottagaren. Fastställa de exakta och långa nå effekt en enskild åtgärd kan vara svårt att klara sig utan en tidsmaskin. Vetenskapliga teorier som kaosteorin bekräftar att även de minsta verksamhet påverkar framtiden på olika sätt, ibland resulterar i oväntat drastiska förändringar.

På det stora hela idén "du skörda vad man sår "kan förenklas för att föreslå att åtgärder kommer att få konsekvenser. De behöver inte nödvändigtvis ha omedelbara konsekvenser: de som jordbrukaren förväntar sig när han planterar tomater och får en tomatodling, till exempel. Det är en idé som kan tas filosofiskt, religiöst eller vetenskapligt, eller det bara kan gälla för att uppmuntra bra beteende i dag så att förhoppningsvis i morgon sådant beteende kan påverka den person eller världen på ett positivt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.