Vad betyder "leker" Mean?

engelska idiom "leker" avser larmande, dum spela, speciellt spela med ett barnsligt aspekt. Den handling som leker kan också kallas Horseplay, med hjälp av en nära besläktad term. Denna typ av spel tenderar att vara improviserad och spontan, och det kan som utövas av människor i alla åldrar, från småbarn till ofog vuxna. Människor använder ofta termen kärleksfullt, men den kan också användas som en form av bestraffning, som i "kids, quit leker!"

människor började använda termen "Horseplay" i slutet av 1500-talet. Det verkar vara kopplat till begreppet unga hästar står på spel. Hingstar och ston tenderar att spela hårt och tufft, särskilt när de vände på bete, och många gillar att titta på unghästar som spelar in när de utforskar omvärlden. Tillämpning av beskrivningen av "Horseplay" små barn leka var nog bara naturligt, med tanke på att både barn och unga hästar uppvisar en stor nyfikenhet och kärlek för att ha kul när de är runt sina medmänniskor.

Horsing runt vanligtvis innebär en fysisk aspekt. Människor kan utveckla utveckla spel medan leker, eller helt enkelt delta i håna Tussles och falska slagsmål som främjar vidhäftning och samtidigt bygga styrka och skicklighet. Objekt kan också delta i Horseplay, särskilt om de kan användas i samarbete. Till exempel kan människor spelar en modifierad version av en match med en stor uppblåsbar boll på bakgården. Förutom att vara en bra form av motion för människor i alla åldrar, leker också tycks ge några psykiska hälsan. Lek, skratt och ha roligt alla verkar för att främja en jämnare, lugn och lycklig mentala tillstånd. För människor som är utsatta, lite leker kan hjälpa till att lindra spänningar och olycka, speciellt när det handlar om vänner. Lekplatser för barn är ofta utformade för att främja leker med en miljö som är så säker som möjligt så att barn inte kommer till skada.

En del människor aldrig förlorar sin smak för leker med möjligheter att spela närhelst de får tillfälle att göra det. Andra kan kanalisera sin njuta av Horseplay till något liknande fysisk komedi, improvisatoriska skisser, eller utveckling av mer disciplinerad kampsport, yoga och andra aktiviteter. Även om vissa samhällen frown upon spelar bland vuxna, sparkade upp en klackar då och då kan faktiskt vara en mycket positiv verksamhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.