Vad betyder det för Bet gården?

idiom bet gården föregås ofta av ord av försiktighet, som i "jag skulle inte satsa gården på den nya uppfinningen, om jag var du," eller "Han kan erbjuda dig position, men inte vad gården på det. " Satsa gården bokstavligen betyder att risken nästan allt på en enda investering, idé eller möjlighet. Under vissa omständigheter, t. ex. risktagande beteende ger goda resultat och, som i fallet med att investera sitt livs besparingar i ett litet dataföretag som kallas Microsoft. Vid andra tillfällen, dock satsa gården sätt att förlora gården när den till synes riskfri tillfälle går byst.

Många gånger en person kommer att använda formspråk satsningen gården när ett resultat verkar vara garanterade eller oundvikligt. Få investerare skulle gärna satsa på gården på en riskfylld eller obevisade affärsidé, men vissa möjligheter finns helt enkelt alltför potentiellt lukrativ eller riskfritt att missa. I utbyte mot att ta en betydande ekonomisk risk, kan det vara en mycket stor ekonomisk ersättning för risktagare. En aktiemäklare eller andra finansiella analytiker kan tyda på att en potentiell investerare "satsning gård" på ett mycket lovande bestånd, eller en mäklare kan ge råd till en kund att "satsa på gården" på värdefull egendom. Det finns också en negativ sida av idiom, dock. Vissa investeringsmöjligheter eller affärsförslag är så vacklande eller stor risk att människor rekommenderas inte att satsa på gården på dem. Investera hela eller nästan hela sin personliga förmögenhet till ett obevisat eller spekulationssyfte kan få katastrofala följder, så en person bör alltid söka professionell rådgivning eller göra egna efterforskningar innan betting hela gården om någonting. När gården är förlorad, kan det vara förlorad för gott.

Vissa spel och kortspel ge spelarna möjlighet att "satsa gården" på en lovande hand eller med högt odds payoff. I pokerspelet Texas Hold 'Em, till exempel, en spelare som låg på vadslagning marker men har en stark hand kan bokstavligen gå all-in , vilket innebär att han eller hon satsningar alla hans eller hennes inkomster om resultatet av en enda runda. Professionella spelare sällan "satsning gården" eller gå all-in om chanserna att vinna är exceptionellt höga. Vinna en stor hand är ofta en fråga om att balansera risk kontra belöning, och det finns faktiskt tillfällen då det lönar sig att satsa på gården på en lovande möjlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.