Vad betyder det att man har "Feet of Clay"?

Under de första åren av Bill Clintons regering, hade många medborgare utvecklat en betydande del av beundran för presidenten själv. Efter Monica Lewinsky skandalen och de följande förhandlingarna inför riksrätt, men ett antal av dessa medborgare blev desillusionerad. Ett dolt fel i presidentens personliga karaktär hade visat, vilket bidrog till att polarisera stor del av landet. Man kan säga här skandalen avslöjade att en beundrad offentliga personen faktiskt hade "lerfötter. "Även om många andra positiva aspekter av Clintons personlighet inte hade förändrats, gjorde uppenbarelse av en dold svaghet negativt påverka hans offentliga persona.

Uttrycket" lerfötter "kan spåras tillbaka till den bibliska Daniels bok . kung Nebukadnessar haft en fruktansvärd dröm där han såg en massiv staty tillverkad från olika ädelmetaller. fötter denna staty bestod av en blandning av järn och lera, vilket gör det särskilt utsatt för en attack. Visst gjorde en massiv sten strejk statyn i sin lera fötter, minskar hela avbildas till stoft. Profeten Daniel tolkat Nebukadnessars dröm som en varning om att kungens rike var i fara av upplösning i händerna av osynliga fiender.

Denna sårbarhet i statyns bokstavliga lerfötter blev en metafor för den dolda brister hos dem som har blivit upphöjd eller placeras på piedestaler av andra. Tanken är att vi alla har lerfötter, även de människor som vi beundrar på avstånd. Dessa svagheter och brister kan vara väl dold under en livstid, eller ett ögonblick av personlig svaghet kan utsätta dem för hela världen. Många gånger en beundrad politiker eller underhållare eller religiös ledare visar hans eller hennes fötter av lera först efter en personlig inte har offentliggjorts, men en del kan äga upp till sina personliga brister i syfte att undvika disillusioning sina supportrar senare.

är med lerfötter anses vara en naturlig följd av att vara människa, trots att de i allmänhetens ögon kan känna behovet av att hålla sig till en högre standard. Många tillämpa "lerfötter" analogt efter en offentlig person redan gått ned en skandal eller annan exponering. Ibland uppenbarelsen av fötter av lera kan vara det första steget mot att tjäna på verklig respekt och beundran för dem som kan ha varit besvikna mest. nbsp; nbsp;


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.