Vad betyder det att "låtsas"?

särskilt på det politiska och arenor affärer, det finns tillfällen då en persons offentliga ord inte motsvara deras privata ståndpunkter i en fråga. När en offentlig tjänsteman eller bolagsrättsliga frågor talesman ett offentligt uttalande som uttrycker sitt fulla stöd för en viss fråga, såsom anti-diskrimineringslagstiftning och privat fortsätter att utöva diskriminerande hyra, han eller hon kan sägas vara läpparnas bekännelse till den aktuella frågan.

läpparnas bekännelse är ett oärligt eller yta nivå försök att vinna allmänhetens gunst genom att uppträda som tar en populär hållning, men att göra små insatser för att faktiskt anta eller tillämpa denna ställning i privat . Ett företag talesman kan lova att utreda anklagelser om bedrägeri eller förskingring under en presskonferens, till exempel, men ingen sådan undersökning någonsin äger rum. Talesmannen var bara en läpparnas bekännelse till idén om god affärssed.

läpparnas bekännelse till en kontroversiell fråga eller behov av en särskild undergrupp för medborgarna är också ett populärt trick bland politiker uppvaktar väljare. När omgiven av en grupp lantbrukare, kan en politiker lova att införa skattelättnader för arbetarklassen. Då i sällskap med förmögna företagare, kan samma politiker löfte liknande skattelättnader för företag. I båda fallen är politiker bara en läpparnas bekännelse för att visas både pro-företag och pro-arbetarklass. När en person är fångad läpparnas bekännelse, blir många desillusionerade av hans eller hennes synbara hyckleri. Anställda som trodde att deras chefens tal lovande väsentlig väcker kan bli missnöjda när de lovat höjer inte materialiseras. Insikten att en betrodd tjänsteman eller auktoritet har tillgripit falsk läpparnas bekännelse kan vara en mycket smärtsam piller att svälja för en del. Andra kan ta en mycket mer cynisk syn på en eventuell framtida löften och åtaganden som gjorts av den tjänsteman eller arbetsgivare.

Lip Service kan också likställas med begreppen "blåsning rök upp sin rumpa "eller" lovande månen. " Dessa är alla varianter på att göra offentliga löften man aldrig avsett att uppfylla privat. Vissa menar att en läpparnas bekännelse, mer som en kyssande-up process, där talaren vill imponera på en högre instans med hans eller hennes offentliga generositet eller social medvetenhet och samtidigt bibehålla sitt privatliv och motsatt ståndpunkt om samma frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.