Vad betyder "To Each His Own" Mean?

Såväl titeln på en 1946 film och amerikansk standard sång, uttrycket till var sin egen innebär i princip varje person har rätt till sin egen personliga smak och åsikter. Detta skulle kunna gälla en persons val av romantiska partner eller musikaliska läggning eller politisk övertygelse eller annan förföljelse. Vilket kan tyckas stötande eller oattraktiv att vissa kan vara tvärtom för andra, så att var och en sin egen. Det finns några andra vanliga ord som också täcker denna icke-fördömande territorium, inklusive oavsett flyter båten , olika slag för olika folk , och den bibliska aforism Döm inte, så att ni också bedömas . I denna bemärkelse kan man skriva ut på en osannolik romans eller oväntade tillhörighet med ett intyg om att "var och en sin egen. "

Uttrycket själv, eller åtminstone en populär variant, kan spåras tillbaka till forntida Grekland, där det blev en populär känsla i juristkåren. För att ett samhälle skall fungera bra tillsammans, det måste finnas en viss tolerans och tolerans. Detta är den viktigaste principen bakom ovilja lagstiftare att lagstifta moral. Vad kan vara stötande eller omoraliskt att en grupp kan vara helt tillåtet i en annan, så begreppet "att var och en sin egen" motverkar ansträngningarna att skapa konstlade gränser där den personliga friheten berörs. Det finns också flera bibliska hänvisningar till begreppet till var sin egen . Jesu liknelse om anställda ges olika summor pengar (talanger) enligt varje tjänare värde till sin herre är ett exempel på varje enskild belönas eller straffas enligt hans eller hennes egna meriter. Aposteln Paulus hänvisar också till de troende i Kristus emot Andens gåvor enligt hans eller hennes egna dygder och förmågor. Det finns några mycket kontroversiella användningar av uttrycket också. Karl Marx skrev i sitt förord till Kommunistiska manifestet att varje arbetstagare skall erhålla ersättning enligt sina egna bidrag till staten. Detta begrepp kan spåras tillbaka till antik grekisk filosofi också. När den nazistiska regimen byggde koncentrations-och arbetsläger för att hålla judiska fångar, var grindarna ofta emblazoned med två populära uttryck: Arbeit Macht Frei (Arbetet gör en fri) eller jedem das Seine , som bokstavligen översättas till "För varje hans egen" men idiomatically betydde "Varje person får vad han förtjänar. "

känslan bakom den moderna uttryck till var sin egen visar en beundransvärd toleransnivå för dem som finner kärlek eller lycka eller tillfredsställelse på sätt som inte nödvändigtvis mesh med vår egen övertygelse eller preferenser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.