Vad betyder "The Devil är i detaljerna" Mean?

slang Begreppet "djävulen finns i detaljerna" har ett antal olika sinnen. Alla betydelser för begreppet koka ner till det faktum att det är ofta de små detaljerna i något som gör det svårt eller utmanande. Dessa detaljer kan förlänga en uppgift, eller folie en annars enkel att hantera. Liksom många ordspråk som innebär djävulen, är det tänkt att höja ett varningens finger. Det kan också användas för att ursäkta eller förklara ljusskygg verksamhet i en annars mycket enkelt projekt eller en uppgift.

På ett sätt kan man säga "djävulen i detaljerna" att hänvisa till mycket små men ytterst viktiga komponenter av en större uppgift. Till exempel utföra ett vetenskapligt experiment i ett laboratorium är en oerhört engagerade uppgift som ibland kan vara mycket farligt. Ett litet fel i början kan leda till ett onödigt experiment i slutet, så experimentatorerna påminns om att djävulen i detaljerna. Denna påminnelse är avsett att uppmuntra forskare att kontrollera deras arbete, och att vara noggrann och försiktig i labbet. I vissa fall kommer detta sätt användas för att förklara varför en uppgift tog längre tid än väntat. Någon kanske säger att de hade räknat med en kortare avslutad tid, utan att inse att djävulen i detaljerna. Människor använder i allmänhet ordspråk som en ursäkt i denna mening, när de försöker ta udden av ilska över en tidsfördröjning. Det underförstådda argumentet är att inte gå med dessa detaljer kan ställa djävulen lös, i slutändan leder till mer arbete. En del människor också säga att djävulen är i detaljerna när de granskar ett kontrakt eller avtal. Generellt ser avtalet rimlig vid en första anblick, men en närmare granskning av villkoren och finstilta avslöjar ett problem. Personer som registrerar rutinmässigt sådana avtal vanligen lär sig att se över dem mycket noga, letar efter stammen eller fråga som i slutändan skulle kunna göra mycket ohållbar. Denna uppmärksamhet på detaljer är utmärkande för advokater och revisorer i synnerhet.

Se upp för de små detaljerna i livet är i allmänhet en god praxis, eftersom det kraftigt reducerar Risken för överraskning. Medan vissa överraskningar är trevliga, de som planeras av djävulen i allmänhet inte, så det lönar sig att undvika pratfalls som kan förebyggas genom att komma ihåg att djävulen i detaljerna. Detta beteende är ofta belönas med världen i allmänhet, eftersom du kommer att få ett rykte om att vara noggranna och eftertänksamma liksom svår att lura.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.