Vad betyder "Spill bönorna" Mean?

engelska idiom "spiller bönorna" betyder "att avslöja en hemlighet. " folk ibland använda detta idiom för att beskriva en situation där någon medvetet och uppsåtligt avslöjar en hemlighet och formspråk kan användas för att hänvisa till en oavsiktlig uppenbarelse . "Spill bönorna" används ofta som "släppa ut katten i säcken", ett annat idiom som handlar om att släppa något som doldes tidigare.

Upprinnelsen till denna formspråk är ganska intressant, för människor som befinner sig intresserade av ord ursprung. Enligt FOLKETYMOLOGI är formspråk samband med systemet för röstning används i antikens Grekland, där människor kastade svarta och vita bönor eller stenar som slutna omröstningar. Välter burken eller korg som används för att samla röster innan resultatet beslutades skulle ha varit ett klassiskt fall av spilla bönorna. Ack, men denna förklaring är ganska charmig, är det sannolikt inte är korrekt. Ett annat fall av anspråk FOLKETYMOLOGI att idiomet syftar på spilla bönor medan plantering, orsakar en gröda att växa oregelbundet. Denna förklaring är ännu mindre troligt, eftersom det inte finns något tydligt samband mellan orsakar att odla oregelbundet och släppa ut information som är tänkt att vara hemliga, om inte spillde bönorna själva tänkt att vara hemliga, och Bean skjuter ge hemligheten bort. Den "spiller bönorna" första gången i USA i början 20th century, vilket tyder på att idiom är av relativt sent ursprung, även om "spill" med hänvisning till att låta någonting datum för 1500-talet. Bönorna i detta idiom kan bara vara utfyllnad, med tanke på de varianter som "Spill Your Guts" när de berättar hemligheter, eller bara "spill" för att tala om sekretessbelagt material, bönor är ett välkänt objekt, och många har spillt bönor när du lagar mat någon gång i sitt liv, så formspråk skapar en levande bild. Detta idiom är oftast används i amerikansk engelska, vilket återspeglar dess ursprung.

"Spill bönorna" har trätt in i så grundligt att det dyker upp i en mängd platser. Det används ofta som ett folkligt VARDAGLIGT UTTRYCK i offentliga berättelser, liksom profiler av småstad poliser som är skickliga på att få misstänkta att spilla bönorna, och det är också nyttjas som SLANGARTAD förtrogenhet i vissa TV-serier. Människor kan också använda den i avslappnad konversation, särskilt när de vill reta någon för att spilla bönorna om något som var tänkt att bli en överraskning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.