Vad betyder "I Could Care Less" Mean?

"Jag struntar" är en av de idiomatiska uttryck, särskilt i amerikansk engelska, som inte nödvändigtvis betyda vad den säger. Det finns många förslag på ursprunget i frasen. Det senaste av dessa är att "jag bryr sig mindre" är en förvrängning av ordet "jag struntar," möjligen först användes i Storbritannien på 1940-talet. Av 1960-talet hade amerikanerna antagit "jag bryr sig mindre. " Var det lättja, dålig hörsel eller avsiktlig ironi?

Många hävdar att det var lathet, ungefär som uttrycket "en varm kopp kaffe," Changing till "Vem vill ha en varm kopp?" De flesta människor skulle föredra att ha en kopp kaffe eller äta sin kaka och ha det också. Enkel återföringar eller utelämnanden av ord kan resultera i fraser som "jag bryr sig mindre", när vad du egentligen menar är att du inte bryr dig alls. Det finns en viss antydan om att frasen "jag bryr mindre "kan ha antagits eftersom det passar in i vissa jiddisch fraser som avsiktligt betyder motsatsen och kan ses som sarkastisk. Sådana formuleringar hör "Jag är så lycklig", vilket egentligen betyder att du inte kommer att ha tur. En annan fras, "Berätta om det, betyder" den motsatta. Det är bara ett sätt att komma överens med talaren. Alternativt, tala med "Testify!" Som används i vissa kristna kyrkor, är ett liknande avtal som sällan innebär någon faktiskt kommer att sitta ner eller stå upp och ge ett vittnesbörd om hur de konverterade till kristendomen.

En annan teori, som framförts av lingvistik specialist Henry kyrkogård, föreslog uttalandet "Du vet ingenting och du bryr dig mindre" i Jane Austens Mansfield Park är ursprunget till uttrycket. Om detta vore fallet, det "vet ingenting" skulle vara jämförande omvårdnad mindre än det lilla du vet. Den nuvarande versionen av Meningen skulle då utgöra idiom genom underlåtenhet. Det bör fastställas att Mansfield Park är en av Austens minst populära böcker, och var i allmänt smällde av kritikerna under Austens tid och därefter. Att folk skulle citera ur det i betydande tvister. Men om Austen använde termen som en gemensam hennes dag, är det möjligt att det redan var i bruk. Hela citatet "Du vet ingenting och du bryr dig mindre när folk säger," är viktigt eftersom det framsteg möjligheten frasen var i bruk i Austens dag och hon är inte dess uppfinnare.

I vilket fall, "jag struntar" måste tolkas så att inte bry sig alls. Antingen genom försummelse, design, lättja eller citera, det är en av de blandas ihop idiom som plågar inlärare av engelska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.