Vad betyder "Burning the Midnight Oil" Mean?

idiom bränna Midnight Oil kan spåras tillbaka åtminstone till 17th century England, och sätt att arbeta på ett projekt eller strävan genom natten timmar. Före uppfinningen av det elektriska ljuset, mest lampor som används för belysning har störst ökning av olja. Dessa lampor släckts normalt under tidiga kvällstimmarna som de flesta människor beredda för sänggåendet. De som arbetade sent på kvällen skulle bokstavligen bränna Midnight Oil. En engelsk författare som heter Frances Quarles avses bränner Midnight Oil i en bok som heter Emblemes , publicerad 1635. Quarles skriver om "mitt på dagen svett eller midnatt oyle" när man hänvisar till mänskligt drag att arbeta för hårt. Arbeta i skenet från ett stearinljus eller oljelampa ansågs inte en ovanlig aktivitet under Quarle tid. Många föredrog att arbeta under lugnare natt timmar, men de flesta oljelampor var oförmögna att producera en stor mängd ljus. I en modern bemärkelse, formspråk brände Midnight Oil är symbolisk, eftersom få människor som frivilligt arbete av ljuset från en oljelampa i dag. En anställd arbetar på en snäv tidsram eller en projektgrupp som förbereder sig för en viktig presentation kan "bränna Midnight Oil" som vistas på kontoret efter timmar eller arbeta hela natten hemma. Detta kan vara det enda sättet att nå en viss tidsfrist eller ägna mer tid till ett projekt utan några störande moment.

Uttrycket anses allmänt som ett positivt, vilket innebär en persons engagemang för att få ett projekt utfört i tid sätt oberoende av personliga uppoffringar. Advokater arbetar på ett svårt rättsfall eller läkare som arbetar på en komplicerad diagnos, till exempel, skulle betraktas som mycket engagerade om de skulle bränna Midnight Oil på jobbet. Burning the Midnight Oil ses ofta som en hedervärd uppoffring av personlig tid för en mycket större eller större yrkesmässiga skäl.

Föräldrar till nyfödda kan också sägas vara brinnande den Midnight Oil med sena natten matning och changings. Lagstiftarna utarbeta detaljerna i ett nytt lagförslag kan också ses som bränner midnatt oljan under särskild natten arbetspass. Studenter inför en förestående tidsfristen för forskning eller uppsats hamnar ofta bränner olja midnatt natten innan uppdraget beror. Lyckligtvis för procrastinators och overachievers lika, bränna midnatt olja för att slutföra en uppgift är nästan alltid ett verkligt alternativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.