Vad betyder "Bent Out of Shape" Mean?

Det finns många engelska fraser som, bokstavligt, inte särskilt vettigt. Dessa fraser kallas idiom. Idiom är avsedda att uppfattas bildligt, och i allmänhet beror bokstavliga betydelserna av orden som antingen relevant i andra sammanhang, eller har varit relevanta i det förflutna. Även om det kan vara svårt för icke-amerikaner att förstå några av de mer komplicerade idiom, många är lätt att räkna ut. En populär amerikanska idiom är "böjt ur form. " Den vanligaste sammanhanget är att berätta för någon att inte bli böjde ur form, eller upprörd över ett problem. Komma böjde ur form är densamma som blir upprörd, grovt, eller alltför irriterad på något som vanligtvis inte kan hjälpas. Till exempel kan en person ombeds att inte få alla böjde sig ur form under en mindre parkeringsbiljett. Det är något som inte kan ändras, och därför den person som skulle bara ta itu med det och gå vidare. En annan användning av "Bent out of shape" är för något som är något lite från vad den borde vara , t. ex. säga att någons planer är alla böjt ur form på grund av oförutsedda omständigheter. I denna situation, betyder det att de planer som gjordes var förstörd. Kanske det var mycket trafik, eller någon blev sjuk. Oavsett anledning, skulle den personen inte kunna slutföra sina planer på det sätt som de ursprungligen hade tänkt sig. Denna användning är inte lika vanligt som den första, men används fortfarande ibland.

Uttrycket "Bent out of shape" är också vanligt när man hänvisar till trasiga eller böjda föremål, som är där frasen ursprungligen användes. Om en spik är böjd ur form, är det onödigt. Det är skälet till att uttrycket uppmuntrar människor att inte få irrationellt upprörd över små problem. Det är lättare att lösa eventuella problem som kan komma upp när du har en klar i huvudet och kan tänka rationellt. Är upprörd eller mycket känslomässigt blir det mycket svårare att komma fram till en lösning. Staying lugn och inte få böjde ur form, är oftast det bästa sättet att närma sig en besvärlig situation.

Det finns flera idiom som ligger mycket nära i betydelse till " böjde sig ur form. " En av de mest populära är att ge råd till någon som "inte har en ko" eller inte få "upprörd" över något. Om du är mycket böjt ur form än vad någon gör, finns det en chans att du kan "hoppa över dem" eller "blow your top. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.