Vad är ursprunget till termen "Hoosiers"?

Hoosiers är en term som används för att hänvisa till invånarna i delstaten Indiana, ytterligare populär av den prisbelönta 1986 basketball filmen "Hoosiers. " Begreppet har dock använts sedan början av 1800-talet, det var då som Indiana började använda smeknamnet The Hoosier State. Trots sin popularitet har ursprunget av begreppet Hoosiers alltid varit föremål för debatt, dess etymologi berikas av flera vilda och fascinerande teorier.

Enligt Jeffrey Graf, en bibliotekarie vid Indiana University, ordet Hoosier mest troligtvis uppkom som en nedsättande term i höglänta södra-bestående av stater som North Carolina, Tennessee, Virginia, Kentucky och West Virginia-används för en klumpig, ungraceful person med låg ekonomisk status, inte olikt de villkor knäckt, Redneck, Hick, och white trash. Därifrån flyttade Hoosier till Ohio Valley-området, där det användes för människor i södra Indiana antas vara klumpig på sätt och utseende. Så småningom begreppet utvidgats till hela staten och sprida sin ursprungliga nedsättande innebörd. En annan anmärkningsvärd teori var från Jacob Piatt Dunn, en historiker som specialiserat sig på Indiana historia. Han föreslog att ordet Hoosier kan spåra sitt ursprung till sachsiska ordet "hoo". Den användes för att klippa, ås, kulle eller en klippig höjd och han trodde att det användes fortfarande i England. I själva verket gav en sådan teori upphov till idén att Hoosier kom från folk i höglänta södra eftersom de var till stor del av brittiska anor.

Flera andra teorier finns, om än mindre. PUGILISTISK Indiana Rivermen blev känd som "hushers" eftersom de var mycket framgångsrika i att tysta sina fiender med slagsmål. Byggnadsarbetare som ansvarar för Louisville och Portland Canal i Louisville, Kentucky, kallades "Hoosier's Men" efter sin chef, Samuel Hoosier. "Hoosa" var en indianska ordet för majs, "Hoose" var en engelsk term för en boskap sjukdom, och "Hussar" var en term för lätta kavalleri av serbiskt ursprung används flitigt i Europa och Latinamerika under 19th century. Det finns också en proklamation "Huzzah!" yttrades efter hävdar seger i slagsmål.

Av alla de teorier som finns för ursprung Hoosiers, dock en av de mer underhållande dem är BINDNING av gränsen skämt. Någon försöker identifiera en annalkande besökare från fjärran förr i världen ofta skrek "Vem är det?" som lät så småningom som "Who'sh 'ere?" På grund av detta ord BINDNING, detta land folk kom att kallas Hoosiers. Annan hilarious förklaring kom från Indiana poeten James Whitcomb Riley, som skojade om att bråk i Indiana inblandade så mycket öra bitande och bryta att frasen "Vems öra?" blev vanlig.

Oavsett ursprung, Hoosiers först kom ut 1833, och termen stickat. Basket lag och sport maskotar till företag-både inom landet och utanför den-termen är oupplösligt förbunden med staten Indiana. Trots populariteten för andra statliga smeknamn i USA, kanske några få kan konkurrera The Hoosier State.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.