Vad är skillnaden mellan ett possessivt pronomen och ett possessivt Adjektiv?

Skillnaden mellan ett possessivt pronomen och possessivt adjektiv förstås bäst när definitionerna av varje är tydliga. Ett pronomen är en term som används i stället för ett substantiv: hon, du, de, vi, och det. Ett adjektiv används för att modifiera eller beskriva ett substantiv, eller i vissa fall ett adverb: Ugly hund, beautiful träd, välsmakande soppa.

kan Människor får förväxlas med skillnaderna mellan ett possessivt pronomen och possessivt adjektiv eftersom orden används som possessiva pronomen ofta är små ändringar av de ord som används för possessiva adjektiv. Den främsta skillnaden är att possessiva pronomen används i stället för ett substantiv, medan possessiva adjektivet kommer alltid att ändra ett substantiv.

Tänk dig följande exempel:
  Bilen är Sally's.
Om vi vill ersätta med ett possessivt pronomen för att ersätta substantivet Sally's , vi vill bara skriva:

  Bilen är hennes.

Detta är helt klart ett possessivt pronomen eftersom vi har tagit ut possessiva substantivet Sally's och ersatt det med hennes . När du försöker ta reda på skillnaden mellan ett possessiva pronomen och possessivt adjektiv, ett ytterligare exempel hjälper. Om vi vill använda ett possessivt adjektiv, kan vi skriva:

  Det är hennes bil.

Plötsligt, istället för att använda ett pronomen, har vi använt henne för att ändra och närmare beskriva substantiv bil , her är ett adjektiv i det här fallet visar innehav. Det kan hjälpa dig att förstå skillnaden mellan ett possessivt pronomen och possessivt adjektiv när du se en lista över de vanligaste. Enkel possessiva pronomen är: min, hans, hennes, vår, deras, ditt . Enkel possessiva adjektiv omfatta min, hans, hennes, din, vår, deras . Villkoren sin och hans kan stå antingen som possessiva pronomen och possessiva adjektiv, men de flesta ord genomgå en liten förändring. I allmänhet, med undantag av sin, sitt, min, min mest possessiva adjektiv slutar i en s .

För extra praxis, ange i kommande tio meningar om kursiva orden är possessiva pronomen och possessiva adjektiv. (Svar ligger under, men inte fuska!)

  1. Min mamma gick till butiken.
  2. Jag kan inte hitta henne nycklar.
  3. Jag tror att hunden är din .
  4. Katten jagade sin svans.
  5. Detta yttrande är deras inte vår .
  6. Kan du hjälpa vår syster flytta?
  7. Det coat är definitivt han .
  8. Din frisyr looks great.
  9. Jag tror din är i ryggen.
  10. Det cookie är min .

Svar: 1,2,4,6,8 är possessiva adjektiv. 3,5,7,9,10 är possessiva pronomen.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.