Vad är oändliga Monkey Theorum?

oändligt många apor är en sats som tyder på att om du lägger en hypotetisk apa framför en skrivmaskin för en oändlig tid kommer apan småningom generera den kompletta verk av William Shakespeare. Denna teori är ofta refereras i populärkulturen, och några matematiker har även försökt analys för att avgöra om teorin håller sant. Enligt deras beräkningar, Shakespeare behöver inte frukta för hans rykte, att sannolikheten för en sådan händelse är mycket, mycket nära noll. Du kan höra oändligt många apor som anges i ett antal olika sätt. Till exempel, kan folk säga att antalet apor är oändlig, och tid är ospecificerat. Shakespeare kan också finna sig ersättas med andra framstående författare. Tanken är att frammana en skrattretande scen, med ett gäng apor banka bort på skrivmaskiner till någon uppenbar orsak och faktiskt producera något häpnadsväckande.

biologer som specialiserat sig på primater har föreslagit att oändligt många apor har ett antal brister, som apan eller är involverade apor är lika troligt att bash tangentbordet med en sten, eller urinera på den. Apor som har lagts fram med skrivmaskiner och tangentbord har generellt producerade verk som endast består av ett brev, med några närliggande bokstäver kastas i för variation, vilket visar att apor inte kan, faktiskt, typ slumpmässigt.

Om du ändrar apa till ett slumpmässigt utdataenheten, är sannolikheten för denna händelse mer sannolikt, men inte mycket. William Shakespeare är ett synnerligen dåligt exempel att använda, eftersom hans arbete var mycket produktiv, och det är något absurt att föreslå att det skulle kunna produceras helt på måfå. Men när du har oändligheten att arbeta med, kan det hända något, och om det är en sak säker på sannolikhet är det att sannolikhet kan vara mycket oberäkneliga.

En del människor använda oändligt många apor i kritik av evolutionen, vilket tyder på att matematik sannolikhet inte till förmån för livets utveckling på jorden, inte tala om utveckling, och därmed Guds hand måste ha varit inblandade. Du kan också höra hänvisningar till denna teori i kritiska recensioner av böcker, vilket tyder på att ett gäng apor kunde ha gjort bättre än en lackluster författare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.