Vad är några kända Väder Ordspråksboken?

Väder ordspråk är en gammal del av det mänskliga samhället, det finns även ett par i Bibeln som fortfarande används i dag, även om de ibland vidare bearbetas. Vissa vädret ordspråk är ganska exakt, beroende på var man är, medan andra verkar vara en massa struntprat. Vid prövningen av vädret ordspråk, är det viktigt att komma ihåg att vädermönster röra sig mycket olika i nord och syd, och att det inom varje halvklotet finns det en stor variation. Regionalt väder ordspråk tenderar att vara mer exakt, eftersom de kommer från år av erfarenhet med vädret i ett visst område.

Kanske en av de mest välkända väder ordspråk är "Röd natthimmel, sjöman förtjusning, röd himmel på morgonen, ta seglare varning. " Enligt meteorologer, särskilt röd solnedgång eller soluppgång orsakas av stora mängder partiklar i luften, vilket filtrera solstrålarna innan de når jorden. Den kortare röda våglängder tar sig igenom, medan längre blå och gröna våglängder inte, vilket gör att himlen ska visas röda. Under perioder med högt tryck, partiklar fångas nära jorden, i solnedgången, kommer de att göra den röda himlen tur, och på norra halvklotet, där vädret allt som oftast flyttar väst till öst, tyder detta på att vackert väder kommer. Om himlen är röd i gryningen, å andra sidan har det höga trycket systemet gått, och vädret kan vända foul. En relaterad ordspråk är "regnbåge på morgonen ger skälig varning," eftersom det indikerar regn och ett lågtryckssystem till väst.

talesättet "klar måne, frost snart" är tillämpligt på alla regioner jorden, för när himlen är klar, finns det ingen isolerande molntäcket att förhindra frost, så under vintern, en klar måne kan vara en stark indikator för frost. "Halo runt månen, regn eller snö snart" är lite mindre tillförlitlig, Halo orsakas av kristaller på himlen, som får eller inte får utvecklas till blöta vädret. Du kan också ha hört väder ordspråk om stjärnor Massadas topp tillsammans innan dåligt väder, dessa ordspråk hänvisning till att när tunga moln skymmer en stor del av himlen, kan det se ut som de synliga stjärnorna fast vid varandra.

En särskilt färgstark väder ordspråk är "makrill skalor och sto är svansar göra Tall Ships tar i seglen. " Detta ordspråk referenser utseendet på himlen i förväg av en större storm. Den cirrusmoln som ofta driver framför ett lågtryckssystem ser ungefär som lumpy fisk skalor. På närmare håll, många människor tror att rök curling nedåt är ett tecken på dåligt väder, och de är rätt, eftersom det visar ett lågtryckssystem.

Du behöver inte måste se till skyarna för vädret ordspråk. Många regioner i världen har någon variant av detta ordspråk: "fiskmås, fiskmås, sitta på stranden, när du är på stranden, det dåliga vädret till hands. " Som biologer är väl medvetna om att många fåglar hönshus före en storm till se till att de håller sig frisk och sund, så när fiskmåsar puckel på stranden, kan det vara ett tecken på ett inkommande storm.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.