Vad är några bra barnbok-serien?

Eftersom Harry Potter slutar officiellt sin karriär i Harry Potter och dödsrelikerna som publicerades i juli 2007, kan ditt barn vara intresserad av att hitta andra barnbok serie som kommer att glädja dem och underhålla dem lika mycket . Det finns faktiskt många fantastiska barnbok serier för ivrig läsare, lika magisk som JK Rowlings böcker. I definitionen av "serien" används här, kommer vi att granska böcker som är kopplade till varandra med en central och tomt, snarare än barnbok serie som kan läsas i valfri ordning, såsom Nancy Drew, Boxcar Children eller Babysitter's Club bok typer. Det är helt säkert värt val och kan överklaga till barn som vill prova olika serier innan man beslutar om en de helt enkelt måste läsas i sin helhet.

För äldre barn, speciellt tonåringar och unga vuxna, JRR Tolkiens mästerliga verk Sagan om Ringen är ett måste. Vissa yngre brådmogen läsare kan njuta av Tolkiens trilogi också, men vanligtvis boken är mest tilltalande för tonåringar och vuxna i alla åldrar. Många tycker att prologen till Tolkiens verk, The Hobbit är lättillgängliga för yngre läsare, vanligen tio år gamla eller äldre. Vad är mest tilltalande om Tolkiens böcker är att de är rena från varje antydan av svordomar, även om stridsscener kan vara lite skrämmande. En av Tolkiens vänner, CS Lewis, en välkänd teolog och historiker, som var upptagen komponerade sin berömda barnbok serie samtidigt Tolkien höll på att skriva Sagan om ringen . Lewis skapade magisk värld av Narnia, regleras av kristuslika siffran Aslan, och de sju böcker på temat Narnia är mycket älskad. Detta är en av egentliga barnbok serie av 20th Century, och böckerna kan överklaga till pre-teens och ungdomar lika. I modern tid har barn fascinerades av lockande barnbok serien Baudelaires olycksaliga liv , som avslutades med den 13: e boken The End 2006. Författad av den mystiske Lemony Snicket (en pseudonym), böcker funktionen mycket glimten i ögat humor, stor diskurser om språk och lätt ha varit bland de mest populära barnbok serie, spara Harry Potter, sedan den första boken gavs ut. En modern bidrag till barnbok serien är sagan bygger på Artemis Fowl av Eoin Coifer, en ung kriminell mastermind som befinner sig under vatten i en magisk, eller inte så magiska värld av älvor. Det finns fem böcker som publicerats hittills i Artemis Fowl serien, som kommer att avsluta med en sjätte bok i 2008. Barnboken serie får bästa överklaga till unga tonåringar och äldre.

Cornelia Funke, en mycket berömd tysk författare beröm för hennes fristående romaner The Thief Lord och DragonRider . Hennes senaste strävan är populär barnbok serie trilogi, Inkheart , Inkspell och Inkdeath . Hennes böcker är intensivt kreativ och är säkra på att njuta av Harry Potter fans. De har blivit så populär att liksom många barnbok serie idag, görs de i amerikansk /brittisk film med flera kända stjärnor.

Andra barnbok serie som kan finna en välkommen plats i ditt barns fantasi innehålla följande:
  • Övärlden Trilogy av Ursula Le Guin
  • The Chronicles of landet Prydain av Lloyd Alexander
  • Once and Future King av TH White (vanligtvis köps som en bok)
  • Belgariad av David Eddings (bäst för äldre tonåringar med några PG-13 minuter)
  • två Boken Crispin serie av Avi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.