Vad är ett radband?

De flesta har sett bilder av nunnor och präster med sina radband hängde vid midjan eller knäppta i sina händer. Ibland en mening i en dödsruna kommer att nämna att ett radband tjänst kommer att hållas för den avlidne. Katoliker är väl förtrogna med rosenkransen, men icke-katoliker inte får. Så, vad är ett radband? Det är både ett objekt och ett antal böner och meditationer. Den Rosenkransen som ett objekt är en chaplet eller sträng med pärlor. Dessa pärlor är grupperade i fem uppsättningar av tio, eller årtionden , med en stor pärla eller annan utsmyckning mellan varje set. Pärlorna utmynna i en liten medaljong med Jungfru Marias bild och sedan en liten sträng med en pärla, tre pärlor och en pärla i slutet av domen har uppskjutits ett litet krucifix. Den chaplet kan bli en lång rad av pärlor, men är oftare arrangerade för att se ut som ett halsband, men det är inte bäras som en. är The chaplet brukade be rosenkransen, ett antal böner och funderingar om livet i Jesus Kristus och hans moder, jungfru Maria. Fromma katoliker ta rosenkransen på stort allvar och använda den som ett medel för meditation, samt en förbön. är The rosenkransen, liksom många saker i katolska traditionen, genomsyrad av historia. Det är utanför omfånget för en artikel som denna för att diskutera den fullt ut, men ursprunget rosenkransen tillbaka till den tredje och fjärde århundradena. Lekmännen ville imitera klostrens sed böner, som involverade recitera hela Psaltaren varje dag. De flesta bönder kunde inte läsa eller skriva, men de kunde minnas korta böner. De tog till ber Herrens bön, eller Fader vår , och hålla reda på hur många gånger de bad den med grus eller knuten lina, med en knut eller sten för varje bön.

Dominicus populariserade en form av rosenkransen i den 13-talet. Det förändrats under århundraden och, genom renässansen var det liknar moderna form. Jungfru Maria är ofta förknippas med ros, och ordet rosenkransen kommer från det latinska Rosarium , eller "krona rosor. " är The Rosary böner räknas på chaplet pärlor enligt en förlaga. Detaljerade instruktioner för bad rosenkransen är allmänt tillgängliga på Internet och i böcker, men här är en förkortad form. Den Ave Maria är bad om uppsättningar av 10 pärlor. The Lord's Prayer börjar varje årtionde, på den stora pärlor. Slutet av varje årtionde, reciterar den personen Gloria Patri och bönen "Oh my Jesus. " Bönerna är avslutades med bön början "Hail Holy Queen" och en annan börjar, "Åh Gud, vars enfödde Son" Den person som också läser den på särskilda händelser i livet för Jesus och Maria medan han bad.

Rosenkransen chaplets finns tillgängliga online, från katolska bokhandlar och även från katolska kyrkor. Många inkludera broschyrer om be rosenkransen, liksom meditationer och uppsatser om det. Det finns en mängd information på webben om varifrån rosenkransen, dess utveckling och dess fortsatta betydelse för livet i den romersk-katolska kyrkan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.