Vad är en kristen Science Reading Room?

Som ett sätt att Church of Christ Scientist väljer att ge tillbaka till samhället erbjuder Christian Science läsesalen en plats där personer kan komma från buller och verksamhet leva och njuta av en riktigt plats för att läsa och reflektera . Här är lite bakgrund om Christian Science läsesalen och hur detta ämbete av Christian Science kyrkan fortsätter att få många städer.

Christian Science läsesalarna är nästan lika gammal som benämningen själv. Fastställdes för första gången 1888 i hjärtat av Boston, Massachusetts, syftet för första läsesal var enkel. Först läsesalarna tjänade det dubbla syftet att uppmuntra personer att ta tid varje dag att läsa. Det redan fanns en oro för att den snabbare av levande så småningom skulle leda till en minskning i graden av läskunnighet bland befolkningen. Med läsesalar placeras strategiskt i affärsdistrikt, var det enkelt för upptagna människor att stanna för en kort respit och njuta av en lugn stund med en bok eller tarmkanalen. Den andra funktionen i läsesalen var att införa personer till tro i första Kristi kyrka Scientist. Läsesalar rutinmässigt välfyllda med olika verk av Mary Baker Eddy, grundare av rörelsen, samt broschyrer och skrifter som rör undervisning i tron. Under årens lopp har många upptäckt kyrkan och dess läror i form av Christian Science läsesalen. Än idag, rummen fortsätta att vara ett viktigt sätt att offentliggöra tron, eftersom kristna Forskarna är inte kända för att vara aggressiva i sin uppsökande verksamhet för nya medlemmar. kommer typiska Christian Science läsesalen hittas på en gata där det finns mycket gångtrafik. Interiören kommer innehålla hyllor för böcker, skrifter och tidningar, och ibland läsning bord och stolar. Bara om alla rum kommer också innehålla en bekväm stol eller två tillsammans med att läsa tabeller. Inredningen är oftast enkel, och får visas fotografier eller konstverk av lokala konstnärer som anses ligga i linje med syftet med utrymmet.

Idag finns det över två tusen läsesalar i USA. Tillsammans med traditionell Christian Science religiöst material, mest läsesalar idag också utföra de lokala tidningarna, liksom tidningen som först upprättades av medlemmarna i tron, The Christian Science Monitor. Det finns ingen avgift för att använda rum och det finns ingen tidsgräns för hur länge någon kan bosätta sig i och läsa.

En typisk Christian Science Reading Room kommer att ha en assistent som kan hjälpa alla besökare att hitta viss litteratur från rummet. Lokala församlingar brukar se till att personal av rummen, så ell som föra en förteckning över läsning material. Beroende på omständigheterna kan det därav få betala för den positionen, men i många fall volontärer erbjuder ett roterande schema för bemanning läsesalen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.