Vad är Vita huset presskåren?

Vita huset presskåren är en grupp av korrespondenter och journalister som tilldelas för att täcka Vita huset i Washington, DC. Denna grupp av journalister kommer från ett brett spektrum av media över hela USA, med de flesta stora tidningar, tidskrifter och TV-näten är representerade. De fil kollektivt berättelser av intresse i samband med Vita huset, och utstationering generellt uppfattas som mycket prestigefyllt. Kontaktpersoner som omfattar fungerar lagstiftarens kallas Congressional korrespondenter. Den moderna formen av Vita huset presskåren uppstod på 1930-talet, då president Franklin Roosevelt insåg att pressen var ett kraftfullt medium, och han aktivt verkat för att det Vita huset, och presidenten, fler nyheter värdig. Vid tiden för andra världskriget, flera nyhetsbyråer var behålla heltid Washington personal tillsättas specifikt för Vita huset. Dessa reportrar hade ibland kontroversiella förbindelser med förvaltningarna de täckte, men de hade blivit en bestående del av Washington landskapet.

Journalister i Vita huset presskåren informeras av det pressekreterare Presidentval utsedd person som hanterar presskonferenser, informationsmöten och annat reklammaterial för Vita huset. Den pressekreterare håller regelbundet möten med pressen för att diskutera administrationens hållning i aktuella frågor, eller att göra tillkännagivanden. Vid dessa möten är Vita huset presskåren rätt att ställa frågor, och under viktiga genomgångar kan scenen blir kaotiskt ibland med ett stort antal journalister att trycka på sina frågor.

Formellt presskonferenser i Vita huset är TV, och de kan ibland omfatta andra tjänstemän. Den pressekreterare samverkar också med pressen på ett informellt, men fortfarande på skivan, som får registreras, men inte generellt tv. Som en talesman för presidentens administration, är pressekreterare en viktig siffra i amerikanska regeringen.

En del har kritiserat Vita huset presskåren för att vara alltför mysiga med regeringen. Många kritiker anser att pressens roll kår är att skära journalistik, tittar under ytan av formella uttalanden och pressmeddelanden för detaljer som kan vara av intresse för den amerikanska allmänheten. Dessa kritiker tycker ibland rapporteringen från Vita huset mindre än tillfredsställande. Vissa Vita huset tjänstemän hyrs specifikt att fria pressen i hopp om att bygga en god bild i media, och deras verksamhet har verkligen en inverkan på Vita husets korrespondenter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.