Vad är Six Degrees of Separation?

Sex grader av separation hänvisar till en teori att alla människor på jorden är kopplade till varandra med mer än sex olika individer. En teori som sker parallellt med tanken att "det är en liten värld," Six Degrees of Separation hävdat att en rad anslutningar eller steg, alla människor kan lära känna varandra på ett förnamn basis genom gemensamma bekanta. har Teorin om sex grader av separation har undersökts med hjälp av forskning som bevisar att teorin håller sant. Milgram lilla världen Experiment, en undersökning som utfördes av Stanley Milgram, forskare i social psykologi vid Harvard University, är kanske den mest kända experimentet. Även Milgram uppgift aldrig använt ordet sex grader av separation, hans Försöksresultaten något stöd för teorin.

Milgram lilla världen experimentet inleddes i slutet av 1960-talet. Han genomförde olika experiment som innebar att skicka Informationsansvarig paket från en start individ till en ändelse individuellt, ingen av dem personligen kände varandra. Paketen innehöll förteckningar där deltagarna i studien gick på paketen och sedan räknas upp deras namn och skickade vykort till forskare vid Harvard för uppföljning. Resultaten av Milgram experiment, men inte exakt vetenskaplig slutsatsen att de paket som nått riktade mottagarna hade en genomsnittlig väglängden på fem till sex personer. En liknande studie för att bevisa Six Degrees of Separation gjordes 2001 av professor Watts vid Columbia University. Detta moderna experiment utfördes med hjälp av e-postmeddelanden på paket som skickas vidare. Hans slutsatser drog också slutsatsen att det genomsnittliga antalet personer inom en viss kedja var sex.

Men det finns inga solida vetenskapliga bevis för att de sex grader av avskildhet teori är riktig, det, tillsammans med den lilla världen fenomen, är ett område av intresse för social forskningar. Sex grader av separation är en teori som också har uppmärksammats i populärkulturen, inklusive berömda pjäs med samma namn skriven av John Guare, som var anpassad till ett filmmanus för 1993 års film från Will Smith, Stockard Channing, och Donald Sutherland.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.