Vad är Shakespeare’s History Spelningar?

William Shakespeare, den berömda engelska dramatiker, skrev spelar i många olika genrer. Ett område av särskild användning av Shakespeare var vid tiden för engelsk historia som ledde fram till hans egen tid, närmare bestämt Plantagenet och Tudor dynastierna. Historien spelar täcker en stor del av tiden mellan 1199-1547, och omfattar kung Johan , Richard II , Henry IV, del I och II , Henry V , Henry VI, del I, II och III , Richard III och Henry VIII .

kung Johan handlar om påtvingad abdikation och död huvudrollen. Bror till Richard Lionhearted är kung John en oerhört impopulära kungen och systematiskt förrådd av de flesta av karaktärerna, så småningom förlora tronen. Det är historiskt känt om Johan dog av svält i fängelse eller mördades, men i den här versionen han är förgiftad av en munk. Denna första i historien spelar är troligen det minst utförs i modern tid, även om det var en favorit spel viktorianska eran England.

En av de blodigaste i arv strider i dynastin Plantagenet är föremål för Richard II . Den tidigare monarken Edward III, passerade över hans yngre söner för att hans dotterson Richard II på tronen, lämnar Richard till en livstid strid med sina farbröder och kusiner. Richard II uruppfördes 1595 och ansågs som ett politiskt farlig spela på den tiden. Den nuvarande monarken av Shakespeares tid, Elizabeth I, hade kommit till makten genom en kamp för arv och ansågs av vissa olämpliga att regeln. The Henry Era av historien spelar är förmodligen den mest kända. Henry IV, del I och II följa slagen Kung Henry IV efter hans tränga undan av Richard II på tronen. Unga Hal, son till kungen och en lat drinkare i början, till slut tar avstånd från sitt tidigare liv och blir Henrik V. Henry V är en krönika om slaget vid Agincourt, där en liten engelsk armé övervann enorma odds mot en fransk kraft, och Henriks seger gav sitt äktenskap och allians med Frankrike. Livet på sin son, Henry VI, och i början av War of the Roses omfattas av Henry VI, del I, II och III .

På grund av dödsfall hjälten, Richard III anses av vissa vara en tragedi. Ändå skillnad med hans andra tragedier, Shakespeare färger Richard III som en unredeemable tecken överskridande av brister och ego. De flesta experter tror att detta ställer Richard III stadigt i lägret av historien spelar. Richard detaljer slutet av Plantagenet regering och ökningen av Tudor-dynastin. Eftersom Shakespeares nuvarande monarken ett Tudor, den helt korrupta och skurkaktig karaktär Richard anses ofta vara politiskt koppleri på uppdrag av dramatikern. Den sista historien spelar uruppfördes 1613, och omfattar en del av regeringstid Elizabeth I: s far, Henry VIII. Vissa forskare spekulerar att Shakespeare inte försöka täcka detta ämne förrän efter döden av Elizabeth I, och växlingen mellan en icke-Tudor monark. Henry VIII har aldrig varit en populär lek, men är anmärkningsvärt för en tragisk slump. Vid ett framträdande på The Globe Theater 1613 misfired en kanon, där taket på scenen lågor och förstöra hela teatern. På grund av detta är pjäsen ofta vara "förbannad" av teater proffs.

En del av materialet i historien spelar skulle ha varit allmänt känt i Shakespeares dag är han tros ha upptagit det mesta av sin information från Raphael Holinshed s Chronicles of England, Skottland och Irland . Historien spelar inte anses vara helt historiskt korrekta, som Shakespeare utelämnas eller läggas detaljer, figurer och motiv. Men i en tid av mindre utbredd undervisning i historia spelar gav engelska medborgarna tillgång till en fartfylld version av sin egen historia som fortfarande är populär i nutid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.