Vad är No 1 Ladies Detective Agency?

The Number 1 Ladies Detective Agency är en bok skriven av Alexander McCall Smith, som publicerades 1998. Den No. 1 Ladies Detective Agency ägs av traditionellt byggda, med andra ord, plus size, karaktär Precious Ramotswe, som lever i Botswana. Hennes popularitet som en karaktär har lett till fem uppföljare till den första charmiga bok, och Smith i uppdrag att skriva två.

McCall Smith, som har tillbringat mycket tid i Botswana, utformades den älskade karaktär mma Ramotswe, en novell. Han hävdar att han blev inspirerad att skapa Precious medan du tittar på en kvinna kraftigt jaga en kyckling runt ett varv i Botswana. Novellen snabbt utvecklats till en längre behandling och snart karaktären av mma Ramotswe utgjorde grunden för The Number 1 Ladies Detective Agency . Den fiktiva byrå tar på småsaker såsom misstänks oförsiktighet av fruar eller män. Även om böckerna är milt mystisk, är det verkliga intresset för de flesta läsare den fortsatta utvecklingen av MMA Ramotswe berättelse, och de andra tecken som många läsare har blivit ganska förtjust. I The Number 1 Ladies Detective Agency , är att läsaren snabbt införs för att JLB Maketoni, en bilmekaniker utmärkta principer som fastställs den lilla vita van mma Ramotswe driver omkring på hennes strävan att lösa små mysterier. Dessutom är karaktären av MMA Makutsi, sekreterare för myndigheten också utvecklats mycket. genom ögonen på MMA Ramotswe, är allvarliga frågor inför, såsom förekomsten av aids i Afrika, fattigdom, att det ibland grymhet av män för hustrur, egentlig depression, och ämnet för det moderna Botswanas regering. Vad läsarna ofta hitta spännande är det sätt på vilka tecken som samverkar med varandra, som skiljer sig mycket från västvärlden interaktioner. Inneboende Ramotswe filosofi är en känsla av ansvar gentemot alla som bor i hennes land. Det finns en gemensam känsla av att ta hand om sitt folk och observera hög moral. Många av Botswanas problem är kopplade till avvikelse från traditionell Botswana ideologi. hela The Number 1 Ladies Detective Agency och uppföljningen romaner, har MMA Ramotswe vad många västerlänningar skulle betrakta en österländsk filosofi om livsstil. Precious förändringar vad hon kan, men erkänner att vissa saker, som aids står utanför hennes kontroll. Hennes fokus ligger på mysterier och krångligheter i vardagen, snarare än de stora frågor, som trots att sorgliga är okontrollerbar.

Precious förändringar vad hon kan, och suckar över vad hon kan inte ändra på, men inte länge. Totalt sett är hon glad och tacksam för att bo i sitt land. Hennes inställning till livet är en av tacksamhet, även om hennes tragiska historia tillbaka har detaljerade förlusten av ett barn och en elak första make. Hennes Detective Agency är ett litet sätt att hjälpa henne världen blivit bättre.

På en ljusare anteckning beklagar Ramotswe trenden för kvinnor att vilja vara så smal. Läsare får glädje i sin tillfredsställelse över att hitta ett rack i storlek 22 klänningar till försäljning. I stället för att klaga över sin figur, är Ramotswe, faktiskt ganska stolt över sin traditionella utformning.

The Number 1 Ladies Detective Agency är intressant i rösten. Vissa ord som "traditionellt byggd", "liten vit van," och "bush te," ofta upprepade frammana en muntlig tradition snarare än en skriftlig en. Vissa läsare njuta av upprepningar, men andra känner romanen och dess uppföljare saknar de egenskaper kännetecknar god skönlitteratur. Trots kritiker, de sex böcker som publicerats hittills har mottagits väl, och har skapat ett intresse av Smiths andra romaner, liksom intresse för att lära mer om Botswana livsstil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.