Vad är Communication Disorders?

Om en person har ett problem i kommunikationen muntligt, han eller hon skulle ha ett av många Communication Disorders. Communication Disorders täcka ett stort utbud av tal och hörsel. Många kan framgångsrikt behandlas med tal-hearing terapeuter.

Tal och språk är det viktigaste medlet för kommunikation mellan människor. Vi använder tal till pitch, stress och bryta våra ord och fraser på lämpligt sätt för att förmedla innebörd. När denna förmåga är nedsatt, orsakar den frustration och oro för den person uppleva njurfunktion.

Två av de vanligaste meddelande sjukdomar är Lisp och funktionsnedsättning som orsakar en person att slarva med hård "r" sound. När dessa kommunikation sjukdomar behandlas av logoped, försvinner de oftast helt, förutsatt att de inte orsakas av en missbildning i tal-producerande organ. Stamning är en annan vanlig kommunikation sjukdom som ofta kan behandlas effektivt, eller åtminstone bättre.

Childhood apraxi är en annan kommunikation sjukdom som kan behandlas effektivt. Apraxi är bäst beskrivas som en brist på mun samordning. Det är ett barn inte kan få hans eller hennes mun för att bilda ljud lämpligt. En logoped kan hjälpa behandla detta tillstånd genom att hjälpa barnet i att öva tal och övningar tal, tillsammans med annan stödjande behandling.

Hos barn, diagnostisera kommunikation störningar är ofta arbetet av flera specialister. Barnets hörsel är nästan alltid testas först, för att göra vissa han eller hon höra tal. Beroende på barnets ålder, läsförmåga är ofta också testas. Talet-språk rättsläkare också undersöker i barnets mun, käke och tunga och har barnet utföra enkla rörelser för att bedöma muskeltonus och koordination.

För vissa kommunikation störningar, såsom selektiv mutism, kan en psykiater vara nödvändigt . Vissa barn vet hur man talar och talar väl, men bara vid vissa tidpunkter, till vissa personer eller vissa älskade leksaker som en docka eller nalle. Talet-språk patologen får väcka ett program av beteende behandling för att minska social oro, exempelvis, men han eller hon kan även ringa in ett barn rådgivare eller terapeut för att avgöra om selektiv mutism är orsakat psykiska trauma eller sjukdom.

De flesta kommunikation störningar förekommer i barndomen, men vissa kan uppstå i vuxen ålder, liksom. Vissa strokepatienter utveckla kommunikation störningar, såsom BINDNING ord och afasi. Dessa villkor kan också ofta behandlas effektivt genom en tal-språk patolog.

Meddelande störningar på grund av hörselnedsättning och tal orgel missbildning är två helt olika kategorier. Hörselrubbningar förlust kommunikation kräver i allmänhet en utfrågning specialist som kan avgöra om assisterande hjälpmedel som hörapparater kan hjälpa, utöver tal patologen. För dem med missbildningar tal organ, alla av ovanstående specialister kommer att krävas, liksom en läkare eller kirurg som specialiserat sig på dessa sjukdomar.

för all kommunikation störningar är tidiga insatser nyckeln till det bästa resultatet. Om föräldrar misstänker att deras barn inte hörsel, tal eller behandling språket korrekt, bör de be barnets barnläkare för en remiss till en specialist för bedömning. Det finns ingen skam i detta, och föräldrar bör inte tillåta att deras önskan om en "perfekt" barn för att åsidosätta barnets behov. Ju tidigare barnet börjar behandlingen, desto bättre är chansen för en framgångsrik behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.