Vad är Bulwer-Lytton Fiction Contest?

Bulwer-Lytton fiction contest är en skriftlig tävling som hålls varje år för att hitta exempel på riktigt dåliga och humoristiska verk. Uppkallade efter författaren och dramatikern Edward George Bulwer-Lytton, tungan-i-kinden tävling söker efter de värsta exemplen på Inledningsfraserna till fiction romaner. Vinnaren hedras med en liten penning pris, men lockar över 10. 000 deltagare varje år.

Edward George Bulwer-Lytton var en engelsk dramatiker och författare känd för sin förmåga att mynt fraser som blev vanliga uttryck. Förutom äran för sådant populärt uttryck som "Pennan är mäktigare än svärdet" och "Pursuit of The Almighty Dollar" Bulwer-Lytton kättade en av de mest berömda Inledningsfraserna genom tiderna, "Det var en mörk och stormig natt . "ett erkännande och ironiska uppskattning av hans rödlätt och otroligt utsmyckade textutformning hette Bulwer-Lytton fiction contest i hans ära.

År 1982 skapade Professor Scott Rice i San Jose State University i Bulwer-Lytton fiction contest. Som doktorand hade Rice snubblat på varifrån uttrycket "Det var en mörk och stormig natt" och kallade sin humoristiska konkurrens för att hedra de mindre och ofta nedvärderat viktoriansk författare. Även om den första tävlingen fick endast tre poster, ord snart sprider sig i sökandet efter de bästa dåligt skrivna första raderna. Under de kommande två decennierna började Bulwer-Lytton fiction-tävling för att få medial uppmärksamhet från allt mer inflytelserika nyhetsbyråer, inklusive Tid . The Wall Street Journal och British Broadcasting Corporation (BBC). Mer än två decennier efter starten har de Bulwer-Lytton fiction contest nu lockar mer än 10. 000 poster per år och kan ståta med en internationell grupp av inlagor. Den Tävlingsreglerna är mycket enkelt: varje post måste vara en enda mening och måste vara original arbetet med inlämnande författare. Inlägg döms av deltagande medlemmar i den engelska avdelningen vid San Jose State, med vinnaren som får ett monetärt pris och berömmelse bland anhängare av tävlingen. Tidigare flera samlingar av uppgifter har publicerats i bokform, men många är slut eller svåra att hitta. Den senaste utgåvan, Det var en mörk och stormig natt: En samling av de värsta Fiction Ever är tillgänglig via professor Rice: s förlag, The Friday Project.

vinnande tävlingsbidrag innehåller ofta en run-på mening fylld med passionerad beskrivningar, dumt lokaler och kränks grammatiska regler. Även kritiker kan känna att Tävlingen uppmuntrar fattiga skriftligen förespråkare påpekar att man inte avsiktligt kan konstruera en dålig mening utan att förstå varför det är så hemskt. Istället lockar Bulwer-Lytton fiction contest många språk älskare, som tycker att humor och ironiska kvickhet i avsiktligt hemskt skriftligen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.