När tror Avstava Du sammansatta ord?

Bindestreck är en notoriskt svår skiljetecken. Engelska är ett ganska inkonsekvent språk och studenten är inte hjälpt av den ständiga utvecklingen av utvecklingen av reglerna. För att garantera absolut korrekt när du använder bindestreck, hålla en bra ordbok i närheten, för att veta när man avstavas sammansatta ord är inte en bestämd vetenskap.

Sammansatta ord är två eller flera ord som har en annan eller förstärkt betydelse när de kombineras. Till exempel "humlor" kan betyda att släppa eller fumla något, kan "Bee" vara antingen en insekt eller ett möte, men en humla "är ett eget ord som används för en specifik flygande insekt. Sammansatta ord är antingen skrivas som ett ord, två ord, eller två anslutna ord med ett bindestreck. Däri ligger komplikationer, eftersom ingen tycks kunna korrekt definiera när avstavas sammansatta ord alls. En gemensam regel för att avgöra om ett sammansatt ord bör vara ett ord eller två är hur ordet används i sammanhang. Fraser som har ett verb /substantiv eller verb /adjektiv kombination skulle vara två ord om den sammanlagda tid är ett verb och ett ord om det sammansatta ordet är ett substantiv eller beskrivning. Till exempel, "min bil aldrig kommer att bryta ner" använder "break" som ett verb, medan "Michael hade en uppdelning" använder "break" som en del av ett substantiv. Detta är användbart för att avgöra skillnaden mellan ett och två ord fraser förening, men egentligen inte hjälpa oss med om avstavas sammansatta ord eller inte. Man brukar genomgående bindestreck form av sammansatta ord är de med en anslutande mitt ord. Termer som merry-go-round eller -in-law mamma är nästan alltid skrivs med bindestreck. Ett undantag är överbefälhavare , em som ses ofta utan bindestreck, i synnerhet när det hänvisas till president i Förenta staterna som en alternativ titel.

veta språkliga ursprung kan bidra till att avgöra när avstavas sammansatta ord. Många sammansatta ord med en germansk rot skrivs som ett ord, såsom fiskare. Men som med alla hyphenating ord är detta inte helt konsekvent, och ha till hands kunskap om tidiga ursprunget till de flesta ord är en färdighet som inte många har. Den bästa riktlinjen att komma ihåg när man hanterar vanliga ord är det ytterst vanliga termer, som en dag, alltid, och motorväg, sällan bindestreck. Om du använder en ny eller ovanlig förening, kolla i en ordbok för att se om ordet existerar, och i så fall hur det är punkterades. Om du inte hittar ordet, är det bäst avstavning det, eftersom det uppenbarligen inte är i allmänt bruk.

Ingen panik när oroa sig för om avstavas sammansatta ord. Reglerna är så osäker att det är ovanligt att dockas grammatiska på uppsatser eller tester för felaktig avstavning. Om du är anklagad för att missbruka eller ignorerar bindestreck, gå till din lärare eller den person som sorterade ditt arbete och artigt be dem visa dig några bevis på att din användning är felaktig. Chansen är stor, kommer de att gissa, too!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.