När ska jag sluta läsa för mina barn?

Föräldrarna får höra att läsa för barn är ett utmärkt sätt att öka inlärningsförmåga, väcka ett intresse för läsning och för att förbättra barnets koncentration. Läsning för barn också gör att man kan spendera keliga, kvalitetstid med barn, och kan bli ett slut njutning för både vuxna och barn. Men många föräldrar undrar vad en lämplig ålder att sluta läsa för barn. Svaret på detta beror på flera faktorer. När barn börjar läsa på egen hand, och ges dagligen läser, läsning för barn bör vara ett komplement till barnets tyst läsning. Men om ett barn kämpar över ord och snubbla över uttalet, kan det vara bäst att byta roller i detta skede och har barnet läst för dig. På detta sätt kan man fånga fortfarande graden av läsning tillsammans, och övergångsregeringen kan hjälpa barn med svåra ord när det behövs. En annan möjlighet är att kombinera din behandling med ett barns läsning. Detta fungerar bäst om du har två böcker tillgängliga. Du kan växla stycken med barnet. Han eller hon läser ett högt, och sedan läsa ett högt. Detta lär en värdefull kompetens till barn. Hela skolan kommer de att material att läsa högt och förväntas att följa med i texten när andra barn läser. Learning denna färdighet kan hjälpa ditt barn vistas mer fokuserad under upplästa sessioner på skolor. När man läser för barn eller få dem upplästa, kan upplevelsen vara en öppen och lärorik erfarenhet. Del barn kommer att sakna närhet de delade med dig när du läser böcker tillsammans. Du kanske vill fundera på att läsa för barn som redan är goda läsare som bara ett sätt att hävda att samhörighet och upprätthålla en älskad och förväntad verksamhet.

Faktum är att läsa att barn aldrig att sluta. Det kan bli en familj aktivitet som sker varje natt, eller åtminstone varje par nätter. Många barn vill visa sin läsförmåga, och det är bra att ha extra böcker eller sitta tillräckligt nära ett barn så att de kan läsa din bok. Ge barnen en chans att bli läsare också.

Med lång fläckar av dialog, kan du lära ens barn en sak eller två om drama, vilket gör röster och läser med andan. Varje barn i familjen kan vara en Harry Potter karaktär, till exempel, och läsa deras "del" vid lämpligt tillfälle kommer. Med en stor familj, med minst ett par exemplar av en bok gör det lättare att bearbeta.

Beakta även mer varierade val när man läser att barn som är äldre. Noveller och uppsatser fungerar mycket bra, och kan införa ny vokabulär och diskussioner om idéer. För komisk arbete, leta efter författare som Mark Twain, James Thurber, Erma Bombeck, eller James Herriot. Läsa högt ur tidskrifter som Natur eller National Geographic . Införa mer avancerade koncept för äldre barn och diskutera en behandling är ett utmärkt sätt för barn att hjälpa till att förbättra förståelsen, samtidigt som man har familj tid. Det finns ett par gånger när man ska sluta läsa för barn. Om barn inte går bra med bibehållen tyst läsning, de verkligen behöver den praxis. Låt inte din läsning för barnen att påverka sin utveckla denna nyttigt och roligt skicklighet. Och låt barnen vet att du vill ha deras uppmärksamhet när du läser dem. Ett litet barn kan vilja vara aktiva, men pratar över dig medan du läser för barn eller göra distraherande ljud bör sätta stopp för läsning för natten. Det är okej om barnet kryssningar runt ett rum medan du läser, så länge de tar i materialet.

Generellt finns det några skäl att sluta läsa för barn. Som barn mogna de kan bli läsare också, och kan lära sig om tolkande läsning av texter. Den fortsätter också en tradition värderas högt av många barn, och kan hjälpa uppvigla livslånga läsvanor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.