I den grekiska mytologin, vem Afrodite?

Aphrodite (Venus i romersk mytologi) är mest känd som den grekiska kärleksgudinnan, en av de tolv gudar som bodde på berget Olympus. I sanning, hon är inte bara en kärlekens gudinna, men också ett av sexuell lust, erotik och kvinnlig makt. Ursprunget till gudinnan tänkbart datum för semitiska gudinnan Ishtar eller Astarte, och hennes regering i Grekland kan ha börjat med dyrkan av henne bland fenicierna.

Många som studerar framväxten av den grekiska gudar och gudinnor tyder på att nomadiska och erövra stammar tenderade att anpassa sina särskilda gud eller gudinna på ett område och sedan skapa en relation mellan deras gud (vanligtvis en storm eller väder gud) med lokal gudinna. Detta står för Zeus många utomäktenskapliga affärer med lokala mamma eller gudinnor skörd. Afrodites ursprung är något annorlunda, eftersom hon troligtvis var en central gudinna, Ishtar /Astarte absorberas gradvis till grekiska lore.

Även Zeus är härskare över berget Olympus, Afrodites förhållande till honom är som en tant. Medan Zeus var son till Kronos, är Aphrodite på ett egendomligt sätt, dotter till Uranus. Hon sägs ha uppstått ur skummet i havet som orsakas av Cronus "kastrering av Uranus. Detta gör henne något överlägsen, eller åtminstone jämbördiga med Zeus, men hon skjuter honom, eller har fått särskild provins över kärlek, skönhet och erotik.

Hon tvekar inte, men genom att avvisa hennes eget äktenskap med Hefaistos, svarta smed av gudarna, och bror till Zeus. Faktum är att hon är anpassad konsekvent med Ares och har en fortsatt affär med honom. I en talande upptäcker Hefaistos saken och skapar kvittad fälla för att fånga de två älskande som lyckas. Gudarna alla verkar det däremot skratta åt Afrodite och Ares i en mycket avkall position. i grekisk mytologi är Afrodite ofta ses som nyckfull och tricksome, kanske som sexuella kärleken, en sak som inte riktigt trovärdig. Hon är orsaken till det trojanska kriget. När hon tävlar med Hera och Athena att nämnas det mest rättvisa gudinna, som bedöms av Paris, lovar hon honom kärleken till den vackraste kvinnan i världen. Tyvärr har denna kvinna är Helen, som redan är gift. Hon levererar på sitt löfte, som dömer Troja.

Du hittar många skildringar av Afrodite i både modern och gammal konst. Den kanske mest kända av alla är Botticelli 15: e talet arbete, Venus födelse , där gudinnan ses naken stiger ur havet på en öppen clamshell. I många konstnärliga puts, vare målade, draget eller skulpterade, Afrodite avbildas sans kläder. Som sådan utgör hon den sexuella friheten och unabashedness, för vilken hon fick beröm antingen eller censureras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.