I den grekiska mytologin, var det en hydra?

Hydra eller Hydra var många headed monster i grekisk mytologi som terroriserade besökarna nära sjön Lerna i Grekland. Killing the Hydra visat sig vara en utmaning, eftersom två huvuden skulle växa ut igen när man var avskuren. Hercules tagit fasta på idén om cauterizing halsen innan de nya cheferna hade en chans att växa, slutligen besegra monstret som en del i en rad arbetsuppgifter som han avslutade som är erkända som de 12 mödor av Hercules. Hydra är en sådan bestående mytologisk figur att termen "hydra" används ibland för att beskriva en utmaning som verkar hålla blir större och svårare att hantera, oavsett hur hårt någon försöker bildligt halshugga det. I de flesta berättelser är Hydra barn till Typhon och Echidna, och monster infördes för att skydda en ingång till underjorden. Monstret har beskrivits som har allt från fem till "en mängd" av huvuden, men i många berättelser nio huvuden är accepterat nummer. Förutom att ha flera huvuden, hade Hydra också giftiga andedräkt och blod, vilket gör det utan tvekan en formidabel motståndare. De många rubriken ormen var relaterade till andra fula tecken i grekisk mytologi inklusive Chimera och Cerberus, de många rubriken hunden.

Enligt legenden bested Hercules en hydra med hjälp av sin släkting Iolaos. Han närmade sig Hydra med en trasa över hans näsa för att skydda sig från monster andedräkt, och medan han avbröt Hydra huvuden, brände Iolaos halsen stubbar med en brinnande fackla. Efter de två lyckats med uppgiften att döda en hydra, Hercules doppade sina pilar i giftiga blod och sedan de begravt monster, placera en stor sten över den om det blev några idéer om att komma tillbaka från de döda.

visuella skildringar av Hydra är väldigt olika, men de flesta ger monster kroppen av en orm med huvuden som ormar, ödlor, eller drakar. Dessa djur har ofta onda tänder och horn för att ytterligare förmedla risken för kabeltrassel avsevärt med Hydra.

Enligt vissa berättelser, detta konststycke Herkules erkände inte formellt, eftersom han behövs hjälp för att slutföra det. Hercules avslutat ett antal andra vågade uppgifter, bland annat fånga Cerberus och fånga den kretensiska Bull. Den 12 mödor av Herkules gjordes som en form av botgöring, och de har blivit ett populärt tema i berättelser om hjältemod och försoning från andra regioner i världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.