I den grekiska mytologin är Vem Cerberus?

i den grekiska mytologin är Cerberus tre rubriken hund som vaktar ingången till underjorden, även känd som Konungariket Hades. Hundens roll var att förhindra att leva sig in i dödsriket. Det fanns några anmärkningsvärda undantag till detta, dock, Aeneas, till exempel, drogade Cerberus med honeycake, och han lurades att sova med musik i en annan grekisk myt. I de flesta skildringar av Cerberus, är hunden porträtteras som en våldsam person som var så grymma att även gudarna var rädda för honom.

Beskrivningar av Cerberus, även känd som Kerberos, varierar. I de flesta myterna är det enighet om att han är son till Echidna och Typhon, vilket gör honom till syskon i Hydra, Chimera, och flera andra otrevliga varelser i den grekiska rollistan har. Flesta berättelser skildrar också honom med tre huvuden, även poetisk licens har beviljat honom så många som 100. I vissa berättelser har Cerberus en röd av ormens huvud och svansen på en orm.

I ett av de mer kända myter med Cerberus, Hercules beordrades att kidnappa honom från underjorden som sin sista uppgift i 12 mödor av Hercules. Innan de påbörjar sitt äventyr i underjorden, inleddes den grekiske hjälten i eleusinska mysterierna, en antik grekisk kult som kretsade kring fertilitet och dödsriket. Hercules använde sin kunskap för att hitta porten till underjorden, och han hade ett sortiment av äventyr där innan kidnappningen Cerberus.

Trots att bli kidnappad, Cerberus tydligen var häftig och imponerande. Hans giftiga saliv grodda till dödliga anläggningen kallas Stormhatt, och han återvände slutligen till Hades för att fullgöra sin plikt som vakten i underjorden. Mängder av konstverk skildra Cerberus i denna roll, särskilt i grekiska och romerska tempel, som ibland hålls hundar att representera Cerberus i världen ovan.

Den "demon gropen "som han kallades, fungerat som en kraftfull avskräckande för medlemmar av de levande som var intressanta att utforska den undre världen i grekisk mytologi. I de fall där Cerberus röjdes, krävs det ofta ett trick eller ett samarbete. Alla greker var också medvetna om att de så småningom skulle möta Cerberus när de dog, såsom Konungariket Hades höll alla döda, utom för dem som beviljas odödlighet av gudarna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.