I Harry Potter, kommer Fawkes Return?

Fawkes the Phoenix är en viktig karaktär i Harry Potter-böckerna, förutom att vara den sällskapsdjur av Dumbledore. Vid utgången av den sjätte boken, Harry Potter och halvblodsprinsen , dör Dumbledore, och Fawkes tycks lämna Hogwarts skola för häxkonster och trolldom också. Många läsare har spekulerat om huruvida Fawkes kommer att återvända, och vilka konsekvenser det kommer att få den sista boken i Harry Potter-serien. i Harry Potter-böckerna, phoenixes är särskilt starka magiska djur om storleken av svanar med eldig fjäderdräkt. J. K. Rowling behållit den traditionella myten om Phoenix, att det brinner till döds när kroppen börjar misslyckas och sedan stiger på nytt ur askan. Men, tillade hon några kvaliteter hennes egen. Enligt Rowling, phoenixes är starkt lojala varelser, och deras tårar besitter helande egenskaper. Phoenixes kan också ge styrka genom sin sång, dyka upp och försvinna efter behag i en explosion av eld och kan skydda sina ägare genom att ta magiska slag är avsedda för dem.

Fawkes namn är ett smart spela på brittisk historia; Guy Fawkes försökte spränga den 5 November 1605 upp det brittiska parlamentet, tillsammans med andra katolska extremister. Dock avvärjdes, men firas i Storbritannien varje år med öppen eld eller brinnande natt, en fest som innebär avräkning av högljudda explosionerna och avbildningarna förbränning av Guy Fawkes. Man kan säga att Fawkes är ganska upphetsande namnet antyder, både på sina eldiga karaktär och den roll han kan spela i den sjunde och sista boken. Det är också en nick till Dumbledores revolutionära anda, och ofta bråkade han tar på Trolldomsministeriet.

Fawkes och Harry Potter har en unik relation. Vid ett tillfälle i sitt liv, gav Fawkes tydligen två fjädrar till herrOllivander, den finaste tillverkare av stavar i Storbritannien. Två Stavar gjordes med fjädrar, och en såldes till Tom Dolder, som senare blev Lord Voldemort, och den andra såldes till Harry Potter. När dessa Stavar träffas för första gången i Harry Potter och den flammande bägaren , effekterna är mycket intressanta.

Fawkes och Harry Potter också verkar dela anslutningar. Harry är i Griffindor House: färger Griffindor är rött och guld, liksom Fawkes fjäderdräkt. När Harry är i trubbel i Hemligheternas kammare i den andra boken, verkar Fawkes för att rädda honom och ger förstärkningar: Sortering-hatt och ett svärd som tillhörde Godric Griffindor, grundare av Griffindor House. Fawkes läker även Harry med sina tårar och bär ut honom Hemligheternas kammare tillsammans med Ron och Ginny Weasley. Dumbledore kommentarer om att Harry måste ha visat honom särskild lojalitet för Fawkes ska visas.

Fawkes visas som en viktig egenskap i alla böcker: När Harry är i behov, Fawkes ofta dyker upp för att hjälpa. Fawkes genomför också meddelanden och varningar för medlemmar av Fenixorden, som är uppkallad efter honom. I den fjärde boken, hör Harry förstärkning musik som låter som sång med en Phoenix, och i den sjätte boken, sjunger Fawkes en klagosång för Dumbledore, som ger resonans genom Hogwarts campus.

Eftersom Fawkes är ett djur som dör och återföds om och om igen, verkar det troligt att han kommer att återvända till den sista striden mellan gott och ont i sjunde bok. Om han inte återkommer, kan det vara illavarslande för Harry Potter, som har förlorat stöd av två vänner och rådgivare: Sirius Black och Dumbledore. Fawkes är återfödelse och förnyelse, och han är också förknippat med Dumbledore, som Harry hävdar kommer aldrig att bli riktigt borta från skolan. Det är troligt att Fawkes fortfarande har en viktig roll att spela.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.