Hur ska jag skriva ett memorandum?

Om du behöver skriva en promemoria, oroa dig inte, eftersom det är inte svårt. De grundläggande delarna av ett memorandum är rubriken, meddelandet eller organ, referens initialer och anteckningar, om det behövs. Memos används oftast inom ett företag eller kontor, med ett formellt affärsbrev är att föredra för extern kommunikation. Om du vill skriva en promemoria, kom ihåg att tonen är mindre formell än en bokstav. Hälsningsfras (Dear . . . ) och nedläggning (Sincerely yours . . . ) som används i bokstäver är inte nödvändigt i ett PM. Rubriken område innehåller namnet på den person (er) emot promemorian, ämnet, datum och namnet på avsändaren. Den äldre term som används för ämnesraden var Re: som anges "i referens till. " Utformningen av en promemoria är block stil stycken med en blankrad emellan. Som regel avsändaren promemoria initialer i bläck bredvid hans /hennes namn i rubriken. Detta steg är mer en formalitet, vilket visar att PM: et är faktiskt skickas av den personen. Detta kan göras i förväg göra kopior. Om någon annan än avsändaren skrivit PM: et, då denna persons initialer ingår ofta under kroppen eller budskap memo. Beteckningarna område innehåller ordet "bilaga" vid behov. När du skriver en promemoria, termen kvarstad används i stället för termen inneslutningen.

Kroppen eller budskap ett memo innehåller affärsmässigt, detaljerad information om syftet med anteckningen att åtgärder vidtas, etc. En promemoria bör inte generellt adressera mer än ett ämne. Ett memo är i allmänhet alltid en sida eller mindre. Om PM: et är att inkludera en hel del information, kan punktlistor vara fördelaktigt.

När det gäller stil, om du behöver skriva en promemoria, använd aktiv snarare än passiv röst och använda aktiva verb. Att skriva en promemoria, betrakta din målgrupp när du skapar ditt PM. Korrekturläsa PM försiktigt och ta ut onödig text.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.