Hur kan jag komma Writer’s Block?

strategier för att undanröja Writer's Block varierar vilt från person till person, men det finns knep och förslag för att få pennan flöda. Överhängande tidsfrister, distraktioner och frustrationer kan störa din prolific output. Vissa människor håller sig till ett strikt schema, andra föredrar spontana utbrott av kreativitet. Hitta vad som fungerar för dig.

Många författare svär vid snabba övningar, kallad varm-ups eller freewrites. De har inte specifikt har att göra med ämnet på sidan, men de hetsas dessa kreativa safter. Freewrites få dig att observera saker du inte praxis märke och du uppmanas att beskriva dem på ovanliga sätt. Till exempel har du ätit hundratals äpplen, men har du verkligen tänkt på vad upplevelsen av att äta ett äpple är lik? Beskriva dess exakta nyansen, vrida stammen och krämig konsistens. Skriv ner din faktiska erfarenheter, snarare än vad du tar upplevelsen ska likna.

Freewrite idéer är allmänt tillgängliga på webbplatser, utan gör din egen lista. Det skulle kunna beskriva en tid du gick vilse, vad du (eller din karaktär) skulle göra om du hittade en skattkarta eller ett övertygande argument för att tro på främmande liv. Dessa korta övningar kan få ingå i längre stycken senare, men inte nödvändigtvis. En berömda ordspråket säger, "Om du har något att säga, du är bara rädd för att säga det. " Om du skriver verkar irrelevanta, tråkiga, eller hopplös, kan detta orsaka en andlig slags Writer's Block. Kom ihåg det när du fick din idé. Det fanns en anledning att du brytt sig om att ägna så mycket tid till din dikt, berättelse eller artikel. Komma i kontakt med det syfte, moraliska eller inspiration för ditt arbete kan uppmuntra dig att avsluta det med entusiasm.

Trycket från ÖNSKAR slutföra en "perfekt" pjäs kan överväldiga den detaljerade uppgiften att skriva. Medan du skriver, inte medför dig med inbillade kritiker negativa reaktioner eller att stämma av tvivel. Övervinna Writer's Block som vistas i för tillfället, inte hoppa till en pessimistisk framtid.

Ibland är det bästa sättet att övervinna Writer's Block är helt enkelt att ta en paus. Gör något du gillar att göra, som att ta en promenad, leker med sällskapsdjur, bakar kakor, lyssna på musik, eller ringa en vän. Detta kommer inte bara att ta dig ur "problemet" att skriva, men det kan påminna er om att skriva ska vara en njutning. Medan du utöva denna verksamhet, kan man undra hur de skulle eller skulle inte komma in i din berättelse, liksom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.