Hur kan jag förbättra min läsförmåga?

Läsförståelsen är en grundläggande del av lärande och utbildning. Läsa spelar en roll i någon fråga om en student försök att förstå ett svårt stycke litteratur, lösa ett vetenskapligt begrepp, eller förstå ett matte problem. Medan en gedigen utbildning kan lära en person hur man läser, det finns individer som inte kan läsa bra för mening och förståelse. Följande strategier kan hjälpa alla som vill läsa en djupare förståelse och bättre läskunnighet. Det första steget i närmar sig en bit att skriva är att läsa med en penna i handen. Genom att märka främmande begrepp, göra anteckningar, placering frågetecknena bredvid särskilt svårt begrepp, eller belyser viktiga meningar eller stycken, kan en individ bli fullt engagerade med texten. Innan du försöker lösa specifika punkter i en artikel, ett kapitel eller avsnitt, är det viktigt att först skumma igenom texten, letar efter ledtrådar. Detta är en viktig strategi för att förbättra läsförmågan. Till exempel har många läroböcker använda fetstil, rubriker avsnitt och bilder för att organisera informationen som finns i varje avsnitt. Lantmäteri på detta sätt kan sätta läsare i kontakt med olika delar av pjäsen och bör ses av läsaren som viktiga verktyg. Läsarna kan först göra en översikt över sin läsning för att lösa mysteriet med vad som komma skall, vilket i sin tur öka deras behärskning av läsning och deras engagemang i det. När dessa två strategier utnyttjas, är det viktigt att gräva djupare i de idéer, idéer, teorier, eller problem som inte omedelbart förstås och behärskas av läsaren. Till exempel, om man kommer på ett okänt ord, är det viktigt att slå upp det i en ordbok eller på Internet. En behärskning av ordförrådet i ett visst arbete kan förbättra förståelsen av inte bara specifika avsnitt, men arbetet som helhet. Dessutom kan en läsare tittar på referenslistan ges av författaren som en källa för ytterligare information.

Ytterligare en strategi för att genomföra när du försöker förbättra läsförmågan ifrågasätter. Det är viktigt för läsaren att vara uppmärksam på texten och ifrågasätta är ett utmärkt sätt att göra detta. Till exempel vid läsning, kan en läsare ställa frågor om sig själv som "Vad är karaktärens motivation?" Eller "Hur går detta vetenskaplig princip tillämpas på saker jag redan har upplevt?" Eller "På vilket sätt kan jag ansöka denna matematiska begrepp till ett arbete eller verksamhet i verkliga livet? "

Summera och översyn är det sista steget för att förbättra läsfärdighet. Genom att gå igenom idéer, ordförråd och information som text, kan läsarna befästa sin förståelse av det. Skriva ut en kort sammanfattning som omfattar de viktigaste punkterna kan också bidra till att förbättra läskunnigheten genom att tvinga läsaren att tänka kritiskt och fokusera på viktiga idéer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.