Hur kan jag förbättra min Redigerar Skills?

Skriva ett papper, blogg, rapport eller PM: et är bara halva striden. Många anser att ett dokument färdig när de har nått slutet av deras tankar. Visar dock bevis på motsatsen att de flesta skriftliga handlingar kunde dra nytta av ökade redigering färdigheter. Faktum är att redigera den andra halvan av skrift. Bra redigering färdigheter kan ge dina skrivna ord en mer färdig och professionell känsla. Man kan förbättra redigering kunskaper genom att hålla en ficka stil handbok i närheten av din skrift utrymme. Sådana handböcker ofta inkluderar vanliga grammatiska fel, listor över ord som lätt förväxlas som "påverka /effekt", och pekar på skiljetecken. Många ordbehandlingsprogram också grammatik program som finns, som kan påpeka uppenbara fel eller stavfel.

Även om dessa program kan vara en början till hjälp, err ibland. Spellchecking program ofta fel ord som låter likadant men har olika stavningar och betydelser. Så på sådana ord som de /det eller det /de, vara säker på att välja rätt stavning. Lita inte bara på stavnings-och grammatikkontroll för att bevisa ditt skrivande, istället använda sig av en stil manuellt om det är nödvändigt att sätta de föreslagna ändringarna av en redigering körprov.

vidare redigering utbildning ökar ofta när man läser sina papper högt för någon annan. Alternativt kan en annan person läsa ett papper till dig. Behandlingen bör ske långsamt så att man kan fånga saknade ord och stavfel. Många tycker om att läsa högt för dig själv är inte lika produktiv, eftersom ditt sinne kan naturligtvis fylla i saknade ord eller bortse från skrivfel. Om du inte kan läsa ditt arbete högt för någon annan, sedan läsa stycken ur ordning. Alternativt, läsa varje mening börjar från botten av ditt arbete och arbeta bakåt. Denna process stoppar hjärnan från att fylla i tomrummet eftersom meningarna läses ur sitt sammanhang. Detta kan vara en utmärkt övning för att förbättra redigering färdigheter. Om du hittar din grammatik genomgående saknas, överväga att förbättra din redigering färdigheter genom arbete i en grammatik lärobok. Detta kan vara särskilt användbart om du köper en Lärarens handbok, eftersom du kommer att ha tillgång till svaren. Det är aldrig för sent att lära sig att förbättra grammatik. Med en skrift klass är också ett utmärkt alternativ, och kan genomföras med liten kostnad på samhällsnivå högskolenivå.

Dessutom är merparten av människor som verkar ha en naturlig "känsla" för grammatik och för redigering har detta, eftersom läsarna. Läsa andras arbete, särskilt i samma stil som du ska tävla, kan hjälpa en att utveckla denna känsla. Även redigering kunskaper kan vara svårare att bemästra för vissa människor, de är inte omöjligt. Det bara kan kräva arbete för att bidra till en ökad redigering kompetens.

Några tips för att förbättra redigering kompetens är följande:
1. Vet eller ha en lista över de vanligaste felstavade ord.
2. Undvika att använda kommatecken för att skilja två oberoende fraser, kallas kommatecken splitsning.
3. Undvik att använda verbet att vara, som kallas passiv konstruktion.
4. Sträva efter klarhet genom att undvika komplicerade ord.
5. Variera meningen längd.
6. Vet ett stycke bör utarbeta en idé bara.
7. Tydligt ange ditt centrala idé i början av punkterna.
8. Om möjligt, låt någon annan läsa ditt arbete högt för dig, och kommentera ert arbete.

Som en bättre redigering färdigheter, lär man sig att skrivandet är en process som egentligen aldrig slut. I själva verket kommer de flesta goda författare och redigerare titta på sitt eget arbete och fundera över hur de kan ha ändrat den. Perfektion skriftligen är nästan omöjligt. Bra redigering färdigheter kommer inte att göra ditt skrivande perfekt, men de kan skriva tydligare. I slutändan, för de flesta skriva uppgifter, och anger tydligt dina poäng, och minimera grammatik och stavfel är de högsta målen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.