Hur kan jag bli bättre på Public Speaking?

I många ovetenskapliga opinionsundersökningar, högre rang än rädslan för att tala inför publik och med rädsla för offentlig nakenhet eller rädsla för döden. Tanken på att behöva hålla ett tal inför andra kan fylla många människor med en känsla av rädsla eller oro. Däremot har allmänheten sett inte vara skrika fyllda Carnival of Horrors vi ofta tänker oss att det kommer att bli. Med lite träning och några råd om kontroll av ångest, kan du själv ser fram emot din nästa efter-middag tal eller redovisning av projekt. Ett av de enklaste sätten att bli bättre på att tala inför publik är att tala offentligt. Detta kan låta överflödigt, men tänk på många möjligheter du har att säga under en genomsnittlig vecka. Hur många av dessa möjligheter har du skruvar ned på grund av rädsla för att tala inför publik? Att bli en bättre offentlig talare är delvis ett fall av muskel minne. Ta större möjligheter att göra korta tal så är möjligt och vara uppmärksamma på hur det känns att stå, tala, läsa en text och få ögonkontakt. Det spelar ingen roll om det är en skrift läsning i kyrkan, en försäljnings-presentation eller en skål på ett bröllop. Tricket är att få mer erfarenhet så att ångesten offentliga tal inte längre styr dig.

Leta reda på fortbildning kurser för att hjälpa till med att tala inför publik. Ibland sponsorföretag anställda att delta i seminarier för att förbättra de offentliga tal och skrift. Enrolling i ett tal kurs på en lokal skola kan hjälpa dig att lära dig hur du utför olika typer av tal.

Sök i lokalavdelningar av nationella offentliga tal organisationer som Toastmasters. Du kan också lära sig genom observation-titta på en professionell talare på TV för att se hur han eller hon hanterar ångest. En pastor eller andra offentliga talare får också kunna ge råd om de fysiska aspekterna av att tala inför publik. Det hjälper ofta att lära sig så mycket som möjligt om ämnet innan de utfärdar ett tal. Om någon skulle be dig om påverkan av Memphis arkitektur på västvärlden, är chansen att du omedelbart skulle känna sig otillräcklig och orolig. Men vad händer om någon frågade dig hur du ska borsta tänderna? Du skulle nog kännas som oraklet i Delfi, eftersom ni ska veta att förfarandet mycket väl.

Detta är en av de bästa sätten att förbättra din tala inför publik förmåga. Betrakta dig själv bosatt expert tillkallas för att belysa en publik på ett mycket viktigt ämne. Om du hålla det tankesättet hela ert tal, bör du hitta den inre förtroende du söker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.