Hur kan jag använda korrekt Apostrofer?

Apostrofer har två viktiga användningsområden i det engelska språket. De används för att bilda värkarna, en kombination av två ord. Vanliga exempel på apostrofer i sammandragningar omfatta inte förvandlas inte , kan inte i kan T kommer inte i kommer inte , de har i de har , och vi i vi . I sammandragningar, apostrofer generellt står för de saknade bokstäverna i andra ord, trots kommer inte är ett undantag. Den andra använda apostrofer är att ange besittning. I detta fall föreslår apostrof possessiva samband mellan ett subjekt och substantiv. Exempel: Nancy bil, Bill idé, Harold användning, och pojkens uppstoppade djur. Det finns några ord i det engelska språket som indikerar innehav utan att kräva en apostrof. Dessa possessiva pronomen som min, hans, hennes, dess, deras, ditt , eller vår . Det finns ingen anledning att inkludera en apostrof med dessa ord, eftersom pronomenet redan indikerar besittning. I själva verket är ett vanligt misstag att använda ordet det för att visa besittning. Det är är egentligen en sammandragning av orden det är , och felaktig användning kan skymma betydelsen. Ett vanligt misstag att använda apostrofer är att använda en närhelst du lägger till en s till ord för att göra det plural. Såvida du inte anger besittning av något, ett ord i plural aldrig behöver en apostrof. Här är ett exempel på felaktig apostrophic användning:

  förälders var glada skolåret hade börjat.

Med hjälp av en apostrof på detta sätt skulle den här meningen lyda:
  förälder är var glada skolåret hade börjat.

I stället för att uttrycka en plural, gör apostrofen använder här ordet en sammandragning av orden föräldern och är . Korrekt användning skulle inte innehålla en apostrof. Meningen bör skrivas:
  Den föräldrar var glada skolåret hade börjat.

De regler om vad man ska göra med apostrofer och ord som slutar med ett s kan vara lite komplicerat. Vissa generalisera regeln vara att du kan lägga till en apostrof s eller bara apostrof. Det är, om du skriver Dickens eller Dickens är en fråga om personlig preferens.

Många källor, inklusive Strunk och Whites Elements of Style och Purdue's Online Writing Lab (OWL), tillhandahålla olika, och lite mer komplicerade regler. Båda dessa källor notera att apostrofen och ytterligare s ska vanligtvis läggas oavsett ordets sista bokstav. Så skulle det vara Dickens eller Charles, och inte Dickens "eller Charles". Den sista är dock bör uteslutas i följande fall:
 • possessives av antika egennamn som slutar med "ES" eller "är" (t. ex. Sokrates),
 • den possessiva av Jesus (dvs. Jesu), och
 • plural substantiv som slutar med ett s (t. ex. hus "eller vänner ')
Det är också viktigt att notera att en apostrof och en S bör läggas till i slutet av ett ord som ändrar form, snarare än slutar med ett s, när det är pluralized. Exempelvis pluralformen av barn är barn , och pluralis av mus är möss . Ange innehav med dessa typer av ord, lägger du till en apostrof och ett s efter det. Till exempel: Barnen 's Rummen var mycket rörig eller Mössen ' s största bekymmer var att överleva vintern. Dessa bör inte skrivas som barnens och mices ". När ett ord i plural är detsamma som ett egendomligt ord, t. ex. ordet fisk kan apostrofer få lite mer förvirrande. Om du diskuterar en enda fisk, är den korrekta formen fiskens att ange besittning. Ord som är pluralized med es, i allmänhet anger besittning genom att placera apostrofen i slutet av ordet. Vissa forskare använder begreppet fiskarna att tala om mer än en art av fisk på samma gång. Till exempel: Skillnaden i dessa fiskarnas livsmiljöer är häpnadsväckande.

När du tänker på när du ska använda apostrofer, är det viktigt att komma ihåg sina två användningsområden, innehav och kontraktion. Apostrofer hör inte när du inte försöker få två ord tillsammans eller att ange innehav. Att komma ihåg det, och hålla en god stil manual händig kan hjälpa dig att bestämma hur man använder dem på rätt sätt, och fastställa undantag som kan finnas med enskilda ord.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.